Nieuws Mechelen Bijzaak: Practice what you preach !

Bijzaak: Practice what you preach !

Bijzaak: Practice what you preach !

Op vrijdag sluiten we de week van ‘Made in Mechelen’ af met een eigenzinnige terugblik op de voorbije dagen of een vooruitblik op de komende week. Hoofdzaak of bijzaak, het maakt niet uit.

Practice what you preach !
Ik vind dat belangrijk. Als ik in deze nieuwsbrief dus artikels publiceer waarin het winkelhieren wordt gepromoot, dan neem ik mij altijd voor om dat zelf ook te doen. Ik doe dat niet alleen om die honderden ondernemers te steunen die het nu zo moeilijk hebben, maar ook omdat de kwaliteit en vooral de service veel beter is bij lokale ondernemers.

Het gevolg is echter dat mijn kasten ondertussen uitpuilen van de kwaliteitsproducten en dat ik zelf ook een beetje op mijn portemonnee moet beginnen letten. Zo heb ik nog minstens drie kilo koffie staan. Een ‘Mexico-mengeling’ van koffiebranderij Van Ouytsel uit Lier en twee verschillende smaken van de Mechelse Kaffefabrik, terwijl er nog Delicaf-koffie onderweg is uit Sint-Katelijne-Waver.

Mijn frigo ligt vol met Maneblusser en Gouden Carolus Classic en om de lokale roeivereniging te steunen kocht ik ook nog eens vijf luxekistjes met bieren van Het Anker. En dat terwijl ik eigenlijk zo goed als geen alcohol drink. Ik zal dus veel stoofvlees moeten klaarmaken de komende weken en maanden.

’s Morgens smeer ik nog uitsluitend Mechelse ‘You & me’ confituren op mijn boterhammen, die op hun beurt van de ambachtelijke bakker komen. En bij de koffie geen ‘Merci’kes’ meer, maar lekkere pralines van Sjoola.
’s Avonds eten we bijna uitsluitend afhaalmaaltijden van de lokale horeca. Maandag was het lasagne van Napoli Streetfood uit Heffen, dinsdag was het pizza van Marcello uit Mechelen, woensdag afhaalchinees uit Battel en donderdag broodjes van ’t Smullerke uit Heffen. Ik heb mij voorgenomen om ook een groot deel van het andere take-away aanbod uit te testen de komende weken.

Ik vrees echter wel dat ik binnenkort niet meer in mijn kleren pas. Maar dat is dan weer goed nieuws voor de lokale kledingwinkels. En stilaan zal ik ook al maar beginnen uitkijken naar een lokale diëtist(e). Eens kijken in mijn agenda van ’t Kofschip wanneer dat past…

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

COVID-19
Willebroek
Willebroek

Willebroek Winkelhart maakt eindejaarsfolder

WILLEBROEK - Handelaarsvereniging Willebroek Winkelhart brengt een gezamenlijke eindejaarsfolder ‘Winter Winkelplezier Willebroek’ uit. Meer dan negentig Willebroekse handelaars adverteren in… Lees meer

Meest gelezen in deze regio