Nieuws Mechelen Biocartis richt dochterbedrijf op in Amerika

Biocartis richt dochterbedrijf op in Amerika

Biocartis richt dochterbedrijf op in Amerika

Het Mechelse Biocartis, gespecialiseerd in moleculaire diagnostiek, gaat een Amerikaans dochterbedrijf oprichten. Biocartis US Inc. vormt een volgende stap in de uitrol van het minilab Idylla in de Verenigde Staten. Biocartis sloot in november 2016 ook al een commerciële overeenkomst met Thermo Fisher Scientific voor de distributie in het land.

Vishal Sikri zal als algemeen manager de Amerikaanse activiteiten in goede banen leiden. Voordien was hij voor Biocartis als Managing Director en VP Commercial Operations verantwoordelijk voor de wereldwijde commerciële activiteiten van Sysmex Inostics. “Voor het overgrote deel van zijn loopbaan is Vishal de drijvende factor geweest achter commerciële groeistrategieën in moleculaire diagnostiek in oncologie”, zegt tijdelijk ceo Hilde Windels. “Met zijn brede achtergrond en zijn bijzondere expertise in vloeibare biopsie testing en companion diagnostics, hebben we er alle vertrouwen in dat Vishal Biocartis succesvol zal neerzetten in één van ’s werelds grootste markten voor moleculaire diagnostiek.”

In de tweede helft van 2017 verwacht Biocartis het systeem in de Verenigde Staten van Amerika te commercialiseren. Vishal Sikri: “Ik ben er oprecht van overtuigd dat we met Idylla een verschil zullen maken op de Amerikaanse markt, waar een urgente nood bestaat aan makkelijke, snelle en hoogprecieze diagnostische oplossingen in oncologie.” Het Amerikaanse dochterbedrijf zal zich situeren in de omgeving van New Jersey.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.