Foto: Bart Dewaele

Biocartis werkt samen met Zweeds bedrijf aan darmkankertest

MECHELEN - Moleculair diagnostiek-bedrijf Biocartis Group zal samen met het HiloProbe werken aan de commercialisering van een darmkankertest. Dat meldt het bedrijf dinsdag. Het Zweedse bedrijf is gespecialiseerd in het personaliseren van diagnostiek voor darmkankers.

De twee bedrijven zullen samenwerken om de commercialisering van een darmkankertest te realiseren. Het gaat om ColoNode, een CE-gemarkeerde IVD-genexpressietest die kan helpen bij het detecteren van tumorcellen die darmkanker veroorzaken. Biocartis zal instaan voor de distributie van handmatige ColoNode-kits naar gespecialiseerde laboratoria in enkele geselecteerde Europese landen.

Afhankelijk van het succes van de manuele testkit, zullen de bedrijven overwegen om een volledig geautomatiseerde versie van de test te ontwikkelen.

"We zijn verheugd om samen te werken met HiloProbe", zegt Biocartis-CEO Roger Moody. "Dit stelt ons in staat om ons productaanbod aan klanten te verbreden. De samenwerking ondersteunt onze missie om de toegang van patiënten tot precisiegeneeskunde in oncologie te maximaliseren."