Nieuws Mechelen Biotechbedrijf Galapagos schrapt 200 banen in Europa, vrees voor banenverlies in Mechelen

Biotechbedrijf Galapagos schrapt 200 banen in Europa, vrees voor banenverlies in Mechelen

Biotechbedrijf Galapagos schrapt 200 banen in Europa, vrees voor banenverlies in Mechelen

MECHELEN – Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf Galapagos zal ongeveer 200 banen schrappen in de Europese vestigingen, als gevolg van een nieuwe strategie van het biotechbedrijf. Dat meldt het bedrijf donderdagavond, bij de publicatie van de kwartaalresultaten. Galapagos heeft ook een vestiging in Mechelen.

De maatregel is een gevolg van de nieuwe strategie die Galapagos donderdagavond aankondigde. Die is bedoeld om “groei en waardecreatie te versnellen door de manier waarop we innoveren en opereren te hervormen”, aldus CEO Paul Stoffels in het persbericht.

“Als gevolg van onze nieuwe strategische richting, zijn we van plan ons personeelsbestand met ongeveer 200 functies in onze vestigingen in Europa terug te brengen”, zegt hij ook. “Hiermee willen we ruimte creëren om te herinvesteren in nieuwe capaciteiten en programma’s in onze oncologiefranchise. Dit is een moeilijke maar noodzakelijke beslissing, en we zullen alle toepasselijke procedures volgen met respect voor onze mensen.”

Galapagos telt in totaal 1.357 medewerkers, van wie 563 in België. In het persbericht van donderdagavond staat niet waar de 200 banen in Europa concreet worden geschrapt. Naast de vestiging in Mechelen telt het bedrijf ook medewerkers in Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Verenigde Staten.

In de nieuwe strategie krijgt onderzoek en ontwikkeling in de – voor het bedrijf belangrijke gebieden – immunologie en oncologie meer belang.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.