Terras Bistro Evarist

Bistro Evarist is ambassadeur van ‘Lekker van bij ons’

LIER - Vlam vzw gaf begin juni de aftrap voor het initiatief Lekker van bij ons, dat er voor zorgt dat onze lokale voeding in de kijker wordt gezet. Bistro Evarist is de eerste Lierse ambassadeurs van het label Lekker van bij ons.

Het doel van dit label is lokale voeding te promoten, iets waar we meer trots op mogen zijn. Bistro Evarist werkt graag samen met lokale leveranciers, als het gaat over voeding en dranken. Als horecazaak zijn ze elke dag bezig met deze producten, waardoor het label een logisch gevolg is van de huidige werking.

Corona heeft er hard ingehakt, ook in de voedingsindustrie en horeca. Consumenten zijn meer lokaal gaan kopen en dus een korte (logistieke) keten werd automatisch gestart. Uit een recent onderzoek van VLAM, wordt aangetoond dat zes op de tien Vlaamse consumenten heel graag producten van eigen bodem koopt en zich daar ook beter bij voelt. De helft daarvan zou zelfs vaker naar de winkel gaan, wanneer er meer waarde wordt getoond aan producten van bij ons, conform de bevraging.

Bistro Evarist werkt reeds samen met lokale boeren sinds de start van het restaurant. Ze hebben daar Geyskens Delikatessen NV voor ingeschakeld, die de sleutel vormt tot betrouwbare producten uit de streek. De cocktails komen van No-ble Elite Drink en Koffiebranderij ROM zorgt voor de lokale koffie.

Door een betere, kortere en geoptimaliseerde logistieke keten, heb je automatisch de voordelen die de grote spelers hebben: snel, vers en lekker. De klant in het restaurant geniet enkel van de meerwaarde bij Bistro Evarist en ziet haar rekening niet onmiddellijk stijgen.

"Door als eerste Lierse Ambassadeurs te starten, zullen er ongetwijfeld meerdere collega's volgen", zeggen Johan en Silke, zaakvoerders van Bistro Evarist. "We hebben al enkele sterke samenwerkingen, al blijven we altijd kijken naar nieuwe opportuniteiten waardoor we de beleving van onze klanten nog groter kunnen maken".

www.bistro-evarist.be