milkshake

Blijft MLKSHKBAR in Mechelse aubette?

aubette-kruidtuinDe stad Mechelen gaat op zoek naar een definitieve invulling voor het linker ingangspaviljoen - de aubette - aan de Kruidtuin. Momenteel wordt het paviljoen gebruikt door de MLKSHK Bar, maar dat contract loopt binnenkort ten einde. Het paviljoentje komt vrij vanaf 3 december. Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 3 november kandidaat stellen.

Sinds mei van dit jaar baten Bart Lenaerts en Jolijn Gyssels, tevens de eigenaars van Eiskreem en ontbijt- en lunchbar Noen op de Leermarkt, de MLKSHK Bar uit in de linker aubette aan de Kruidtuin. De stad maakte voor de invulling een tijdelijk contract op, om in tussentijd diverse opties te kunnen bekijken. Het tijdelijke contract is nu bijna verlopen en daarom stelt de stad de linker aubette opnieuw ter beschikking.

De stad zoekt een origineel concept dat past binnen Mechelen Kinderstad, en dat niet concurreert met de rechter aubette. Dat is een take-away koffiepunt, dat al sinds december 2015 wordt uitgebaat door Kaffee Ine. De huidige uitbaters van de milkshakebar hebben al laten weten dat ze graag verder zouden huren, maar de stad is verplicht om de concessie opnieuw open te stellen zodat iedereen de kans krijgt om zich kandidaat te stellen.

De ingangspaviljoenen aan de Kruidtuin dateren uit de 17de eeuw en zijn restanten van het poortgebouw van de voormalige Commanderij van Pitzemburg, het huidige Koninklijk Atheneum. Vorig jaar nog liet de stad de twee beschermde monumenten opknappen.

Wie zich met een origineel concept in de linker aubette wil vestigen, kan zich vóór 3 november om 9 uur kandidaat stellen bij de dienst Economie van stad Mechelen via economie@mechelen.be. De voorwaarden vindt u hier.