Bloemist Stefan Vercauteren Foto: Joren De Weerdt

Bloemenzaak La Bella Donna schenkt gratis witte rozen om verkeersslachtoffer Miel (12) te herdenken

Het tragische ongeval dat maandag in Heist-op-den-Berg het leven kostte aan de 12-jarige Miel, beroert enorm veel dorpsgenoten. Ook bij bloemenzaak La Bella Donna in de Eugeen Woutersstraat praten de klanten uitvoerig over het drama. Zaakvoerder Stefan Vercauteren schenkt inmiddels gratis witte rozen weg aan mensen die graag een bloemetje willen leggen op de plaats van het onheil. Intussen is er een hart van roosjes, bloemstukjes en knuffels gevormd.

Het noodlot sloeg maandag na schooltijd toe in de Schoorstraat in Heist-op-den-Berg. Het kwam er tot een aanrijding tussen een vrachtwagen en de 12-jarige Miel, die zich met de fiets verplaatste. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, maar voor de jongen kon geen hulp meer baten. Al de hele week vormt het ongeval het gespreksonderwerp in de gemeente, ook bij tal van handelaars.

Het nieuws liet Stefan Vercauteren van bloemenzaak La Bella Donna niet onberoerd. “Toevallig moest ik die dag in de buurt van de plek van het ongeval zijn voor een levering”, vertelt hij. “Ik zag er de hulpdiensten staan. Later zag ik het vreselijke nieuws passeren op een nieuwsapp. Natuurlijk doet dat iets met een mens. Heist is een gemeente waar de inwoners erg aan elkaar hangen. Je voelt dat dit enorm leeft onder de mensen. Daarom vonden we dat we iets moesten doen om op onze manier een steentje bij te dragen.”

350 rozen

“Dinsdag zagen we op sociale media een warme oproep van iemand die vroeg om witte rozen te leggen op de plaats van het ongeval”, vult hij aan. “We zijn daar verder op ingegaan. Woensdagochtend ben ik bij de groothandel 350 rozen gaan halen. Ze staan hier nu buiten aan de winkel voor iedereen die er eentje wil meenemen om op de plek te leggen.”

‘s Ochtends stonden er volgens Stefan al meteen mensen te wachten om een roosje mee te nemen. “We zijn van plan om de actie nog tot vrijdag of zaterdag vol te houden, afhankelijk van de beschikbaarheid bij de groothandel”, zegt hij. “Zo krijgen ook mensen die aan het werk zijn hopelijk de kans om er eentje op te halen.”

Als één blok achter de familie

Stefan en zijn collega’s zijn van plan om ook zelf nog een roosje te leggen op het kruispunt van het Industriepark A en de Schoorstraat, waar het drama gebeurde. “Onze klanten zijn hier heel erg mee begaan”, zegt hij. “Zo’n jong slachtoffer laat niemand onberoerd. Zelf ben ik niet afkomstig van Heist, maar ik heb de zaak nu al een paar jaar en ben hier vrij goed ingeburgerd. Als er in de gemeente zoiets gebeurt, staan alle Heistenaars als één blok achter de familie. Met dit initiatief willen we nog eens benadrukken dat we er zijn voor elkaar.”

De afscheidsplechtigheid rond de asurne van Miel vindt plaats op woensdag 13 december om 10u in aula Karel van uitvaartcentrum De Ryck in Heist-op-den-Berg. Miel zal nadien samen met zijn mama, papa en jongere broer weer mee naar huis gaan.