BlogMechelen

Blog over Mechelen genomineerd voor Blogprijs 2016

Een blogbericht over Mechelen heeft één van de drie nominaties te pakken voor Blogprijs Toerisme Vlaanderen en Brussel 2016. Die wordt georganiseerd door het buitenlandkantoor van Toerisme Vlaanderen Brussel in Nederland. De andere genomineerden zijn blogberichten over de Vlaamse Kust en Ardennen. Daisy Wubbels, schrijfster van het blogbericht over Mechelen, was aangenaam verrast na haar bezoek aan de Dijlestad. “Een ondergewaardeerde Belgische bestemming die absoluut de moeite waard is”, valt er te lezen op haar reiswebsite. Op 9 februari wordt bekendgemaakt of de blog met de hoofdprijs aan de haal gaat.

Björn Siffer, schepen van Cultuur en Toerisme, is bijzonder verheugd dat deze Nederlandse blogger genomineerd is voor de prijs: “Het recept van Mechelen lijkt meer en meer in trek en onze gastvrije kunststad komt steeds vaker voor in buitenlandse berichtgeving. Toerisme Mechelen ontwikkelt samen met tal van partners een divers en kwalitatief aanbod, waardoor onze overzichtelijke stad nog meer het label place to go en place to stay krijgt. Onze pers- en tradewerking begeleidt buitenlandse journalisten en bloggers om mee onze stad te ontdekken.”

Soetkees, de reiswebsite waar het artikel te lezen is, staat voor een koffer gevuld met ideeën voor bijzondere bestemmingen, originele trips, hotspots en interessante reisweetjes. Tekst wordt er steeds gecombineerd met foto en video. “Het zou een enorme eer en kroon op mijn werk zijn als ik de prijs in de wacht sleep”, zegt Wubbels. “Mechelen is een veelzijdige stad die nog niet overspoeld wordt door toeristen en is daardoor heerlijk authentiek. Het heeft alles in huis voor een gezellig weekendje weg of een bruisende stedentrip."