BMW

BMW Juma neemt Herentse BMW-concessie over

BMW Juma uit Mechelen heeft de BMW/MINI-concessie Van Avondt uit Herent overgenomen. "Het was de beslissing van Alfred Van Avondt om de concessie in Herent over te laten", zegt zaakvoerder en eigenaar Gunter Van Lent van BMW Juma. "Nu zijn we met BMW en BMW i vestigingen in Herent en Mechelen, de MINI Store in Herent, de BMW Premium Selection tweedehandsafdelingen in Herent en Mechelen en op beide locaties onze carrosserieafdelingen, een gevestigde waarde in de autowereld voor de regio’s Mechelen en Leuven."

Voorlopig worden er geen grote veranderingen doorgevoerd. "De voordelen zijn dat we nu op zoek kunnen gaan naar synergieën binnen alle afdelingen met als einddoel onze klanten (fleet en particulier) nog sneller en beter van dienst te kunnen zijn. Het is zeker niet onze bedoeling om overhaast grote veranderingen door te voeren. De dagelijkse leiding bij Van Avondt blijft in handen van Koen Van Orshaegen (reeds 3 jaar operationeel directeur bij BMW Van Avondt). Daar hebben we alle vertrouwen in."

De overname van Van Avondt betekent voor Juma een groei van 50 personeelsleden. Gunter Van Lent is nu concessiehouder (zaakvoerder/eigenaar) van zowel Juma als Van Avondt.

[caption id="attachment_20165" align="alignleft" width="378"] Foto Steven Colin.[/caption]

Zopas organiseerden Juma en Van Avondt voor het eerst gezamenlijk een event. Dat gebeurde ter gelegenheid van de lancering van de zevende generatie van de 5 Reeks Berline. Er waren zo'n 950 genodigden aanwezig, onder wie Peter Henrich, CEO van BMW Belux.

"Voor die gelegenheid werden ook de zes illustere voorgangers van de nieuwe 5 Reeks verzameld voor een pop-up tentoonstelling", zegt Business Developer Jakob Mignon. "Klanten en verzamelaars leenden hun BMW's uit voor deze tentoonstelling. Er was zelfs een E12 uit 1972 aanwezig."