Security Awareness Box

Boomse IT-integrator deelt security awareness boxen uit

BOOM – Ondernemingen zijn zich nog te weinig bewust van het belang van informatiebeveiliging, vinden ze bij Userfull. Het IT-bedrijf uit Boom deelde al een 80-tal gratis ‘security awareness’ boxen uit.

“Wat wij merken in onze samenwerking met organisaties is dat de medewerkers één van de meest cruciale schakels in informatiebeveiliging zijn”, vertelt Robin Talboom, CEO van Userfull. “Daarom is het belangrijk om hen bewust te maken van het gewenste gebruikersgedrag. De toegevoegde waarde van technologie is recht evenredig met de adoptie ervan. Als IT-integrator zien wij het dan ook als onze verantwoordelijkheid om management teams hierbij te helpen.”

Met het oog op die bewustwording ontwikkelde Userfull een box met allerhande ondersteunend communicatiemateriaal, die het gratis uitdeelt aan bedrijven die daar naar vragen. Talboom: “Die box is samengesteld uit affiches, kaartjes voor in de vergaderruimtes, webcamcovers, enzovoort. We willen op die manier het thema op een toegankelijke manier onder de aandacht te brengen. Momenteel zijn er een 80-tal boxen de deur uit.”

Zelf staat Userfull ook voor een uitdaging, want het IT-bedrijf dat vandaag al 37 mensen tewerkstelt, is voortdurend op zoek naar nieuwe profielen. Die moeten in eerste instantie matchen met de bedrijfscultuur, om daarna te bekijken welke rol er binnen de organisatie kan worden opgenomen. Userfull stelt zijn kantoor in Boom overigens ook volledig open voor andere bedrijven, die de faciliteiten kunnen gebruiken voor meetings, opleidingen of events.