Nieuws Mechelen Bordoni brengt kostuums op maat voor kinderen op de markt

Bordoni brengt kostuums op maat voor kinderen op de markt

Bordoni brengt kostuums op maat voor kinderen op de markt

SINT-KATELIJNE-WAVER – Matching maatpakken tussen vader en zoon. Het is niet alleen schattig, maar het wordt ook steeds populairder. Kleermaker Tommaso Bordoni brengt nu kostuums voor de kinderen vanaf twee jaar op de markt. “Ik kreeg steeds vaker de vraag van mannen die gingen trouwen en hun zoon in precies hetzelfde pak wilden steken. Nu kan ik daarop ‘ja’ zeggen.”

Tommaso Bordoni  trok in 2018 van Leuven naar Antwerpen om zijn eigen maatpakkenlabel te starten. Jordan Belfort, de man op wiens leven ‘The Wolf of Wall Street’ (met Leonardo DiCaprio) is gebaseerd, werd een klant, en in 2020 was Bordoni een van de rijzende ondernemers in het VTM-programma Jonge Wolven. “Sindsdien lopen de zaken heel goed.”

Bordoni had geen simpele jeugd. Op zijn vierde verloor hij zijn vader, en in zijn puberteit werd het gezinsleven met zijn moeder en stiefvader lastig. Bordoni trapte het thuis af en raakte dakloos. Twee jaar zwierf hij tussen sofa’s van vrienden en de leegstaande Stellagebouwen in Leuven. Toch droeg hij ook dan pakken, dat zat gewoon in hem. Zijn grootvader was een fiere Turijnse man van adel, vertelde Bordoni in 2018. “Hij is altijd mijn voorbeeld geweest en aan mij, zijn enige kleinzoon, liet hij ook merken: maak de familie trots. Dat probeer ik nu te doen, in mijn kostuums gebruik ik bijvoorbeeld ons wapenschild.”

Op de groei

Vijf jaar na de opstart van zijn eigen label komt Bordoni nu met iets nieuws: maatpakken voor kinderen vanaf twee jaar. “Vóór die leeftijd ziet het er niet echt als een maatpak uit – vandaar. Een beweeglijk kind opmeten, simpel zal het niet altijd zijn”, zegt Bordoni, “gewoon omdat het een kind is. Bovendien moeten we bij volwassenen er nooit rekening mee houden dat het werkelijke pak groter moet zijn dan bij het opmeten, bij kinderen wel. Als je vandaag een kinderpak bestelt voor een gelegenheid in september, dan past dat niet meer. De groei moet ingecalculeerd worden.”

Bordoni speelt met ‘Bordoni Bambini’ in op een toenemende vraag van klanten, zegt hij. “Er zijn papa’s die heel graag hebben dat hun zoon er op de bruiloft hetzelfde uitzien als hen, en dan heb ik het met name over nieuw-samengestelde gezinnen. Zo van: die jongen hoort bij mij. Het is een gevoeligheid waarop ik tot nu toe niet kon inspelen, maar nu dus wel.”

Let op: een kinderpak op maat kost haast evenveel als een mannenpak, vanaf een 740 euro ongeveer. “Dat komt omdat de grootste kost de productiekost is”, legt Bordoni uit, “en die is bij een kinderkostuum even groot als bij een herenkostuum. Er wordt voor kinderen minder stof gebruikt, maar dat maakt op de totaalprijs heel weinig verschil. Ga je naar een duurdere stof, dan wordt het verschil tussen een kinder- en mannenmaat groter.”

Mantelpakjes zijn terug

In stilte is Bordoni vorig jaar ook begonnen met Bordoni Donna, een label van mantelpakjes, jeansbroeken en hemden voor vrouwen. Ook die pakjes zijn te koop vanaf 840 euro. “Er is opnieuw meer interesse bij vrouwen in mantelpakjes. Je ziet het ook bij de grote merken in de winkels.”

Alle kostuums en mantelpakjes voor Bordoni worden gemaakt in een atelier in Marokko. Zijn kantoor is gevestigd in Onze-Lieve-Vrouw-Waver, en sinds anderhalf jaar woont Bordoni niet meer in Antwerpen, maar in Mechelen. “Eigenlijk louter om heel centraal te wonen en snel te kunnen uitvliegen naar de rest van het land. In twintig minuten sta ik weer in Antwerpen.”

Daar vond onlangs ‘hét’ showbizzevent plaats, het meerdaagse huwelijk van Carrébaas Vincent Van Trier en mode-ontwerpster Cilem Tunc. De kostuums die Van Trier droeg, waren Bordoni’s.

Homepage

Reageer op dit bericht

Reacties

Kathleen B. 2022-05-13 09:39:00

Ontzettend veel succes voor een ongetwijfeld schitterende toekomst ! Graag heet ik je welkom voor financieel en verzekeringsadvies wanneer nodig. Vele groeten en graag tot ziens, Kathleen Blyaert, FINTRO Putte

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.