Nieuws Mechelen Bouw ‘Maarten’ gaat van start

Bouw ‘Maarten’ gaat van start

Bouw ‘Maarten’ gaat van start

MECHELEN – Op de plaats van de voormalige campus van het AZ Sint-Maarten in de Leopoldstraat verrijst weldra de compleet nieuwe woonbuurt ‘Maarten’. De eerste bewoners worden tegen het midden van 2023 verwacht.

De afbraak van het ziekenhuis op de oude site van het AZ Sint-Maarten aan de Leopoldstraat in Mechelen is een feit. De nagenoeg 10.000 m² grote site wachtte op een herbestemming sinds de opening van het nieuwe AZ Sint-Maarten aan de Liersesteenweg in oktober 2018. Voor het volgende hoofdstuk van de site plant projectontwikkelaar Ciril er het nieuwe woonproject ‘Maarten’.

Concreet komen er 74 appartementen en 21 woningen in een volledig nieuw binnengebied, met onder andere een verkeersvrije leefstraat en een nieuw buurtpark. Voorts komen er ook 400 private fietsstallingen en is er plaats voor 190 wagens. In samenspraak met de stad Mechelen zal de nieuw ontwikkelde site ook plaats bieden aan een stadshotel en winkel- en kantoorruimte.

“De stationsbuurt is een buurt in volle ontwikkeling waarin Maarten een belangrijke rol speelt. Nog voor het oude ziekenhuis verkocht werd, hebben we de krijtlijnen van het project uitgetekend. Op deze locatie hadden wij een duurzame en groene stadswijk voor ogen. Het was voor ons belangrijk dat er niet alleen woonruimte zou komen op de site, maar ook leefruimte”, zegt Greet Geypen, schepen van Stedenbouw.

Intussen is ook al een eerste fase van de gebouwen volledig uitverkocht, de tweede fase is reeds voor 80% verkocht. De eerste bewoners van ‘Maarten’ zullen in principe in het midden van 2023 hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning. “Alles bij elkaar wordt ‘Maarten’ een groene plek waar iedereen heerlijk kan wandelen, ontspannen en wonen. Een levendige buurt ook, waar wonen en werken mooi samen komen”, zegt Pieter Vanhout, managing director van projectontwikkelaar Ciril.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.