Bouw sporthal Zemst Foto: IF

Bouw nieuwe sporthal Zemst start nog voor de zomervakantie: gemeente heeft plan om hinder van werf te beperken

In Zemst start bouwbedrijf Pelikaan binnenkort met de bouw van de nieuwe sporthal. Die komt er achter GC de Melkerij. Het nieuwe gebouw kreeg de naam Sporthal Den Turfput op basis van een bevraging bij de inwoners.

De sporthal in Zemst-Centrum, aan het plein van de Verdraagzaamheid, dateert van 1984 en beantwoordt niet meer aan de normen. Ze blijft in gebruik tot de nieuwbouw klaar is. De aannemer voorziet daarvoor 15 maanden. De sporthal is 2.375 vierkante meter groot en de realisatie wordt geraamd op 5,5 miljoen euro.

De inrichting van Sporthal Den Turfput is vooral gericht naar basket- en volleybal. Er komen ook een danszaal en extra kleedkamers voor voetbalclub FC Zemst. De twee Zemstse basisscholen De Meer en Tuimeling zullen ook gebruikmaken van deze nieuwe sportinfrastructuur.

“Met deze nieuwe sporthal bieden we sportievelingen een modern onderkomen met de nodige faciliteiten”, zegt schepen van Sport Tim Borteel (Vooruit). ”We gaan ook de omgeving herinrichten met een petanquebaan, een basketbalveldje, een fiets- en wandelverbinding en een ruime fietsenstalling. En er komt een groene parkzone waarbij een gedeelte van de Leibeek terug opengelegd wordt.”

Hinder

Door het bouwproject is er tijdelijke hinder. Burgemeester Veerle Geerinckx (N-VA): “Gedurende de werken wordt de toegang, en dus ook de parkeerzone, aan de Kloosterstraat afgesloten. Voor de veiligheid leggen we een verbod op werftransport op bij het begin en het einde van de schooldag. Het werftransport verloopt via de hoofdtoegangsweg naast GC de Melkerij. De parking naast GC de Melkerij blijft bruikbaar, evenals de parking Lidl buiten de openingstijden.”

Voor de naamkeuze organiseerde de gemeente een bevraging bij haar inwoners. Er werden 79 voorstellen ingestuurd. Waaruit Sporthal Den Turfput gekozen werd. Den Turfput is een verwijzing naar een oude turfsteekplaats die in de buurt lag, op een honderdtal meter van het voetbalveld van Zemst.

Info: De vordering van de werken is te volgen via www.zemst.be/sporthal. Daarop komen ook alle updates over gewijzigde parkeerregelingen.