Nieuws Mechelen Bouw woonproject ‘Arte Nova’ van start

Bouw woonproject ‘Arte Nova’ van start

Bouw woonproject ‘Arte Nova’ van start

MECHELEN – Zo’n jaar geleden maakte de Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group bekend dat het Artenova-gebouw plaats maakt voor een nieuw groen woonproject op de hoek van de Hendrik Consciencestraat en het Koning Albertplein. Arte Nova krijgt 18 appartementen, twee penthouses, twee commerciële ruimtes, een semi-publieke binnentuin én een dakmoestuin. De uiteindelijke oplevering wordt verwacht in het najaar van 2023.

De afbraakwerken van de voormalige meubelwinkel Artenova zijn van start gegaan. Sinds de stopzetting van de meubelzaak, kreeg het pand verschillende gebruikers om leegstand te voorkomen. Zo vonden Mechelse starters er tijdelijk een werkplek. De sloop betekent meteen het startschot voor de bouw van het nieuwbouwproject ‘Arte Nova’. De werken zullen zo’n twee jaar in beslag nemen. In principe moet de afbraak maximum drie maanden duren. Daarna kunnen de opbouwwerken beginnen.

De Antwerpse projectontwikkelaar Antonissen Development Group trekt resoluut de groene kaart en biedt ruimte voor een semi-publieke tuin van 750 vierkante meter, die overdag open is voor alle Mechelaars. Bewoners met groene vingers kunnen zich uitleven op de dakmoestuin van bijna 500 vierkante meter.

Bij het ontwerpen van Arte Nova, hebben de architecten van WV Architecten rekening gehouden met de historische omgeving. Dat vertaalt zich in een staaltje toparchitectuur. De gebouwen doorheen de stad tonen het continue bouwproces vanaf de gotische stijl tot op heden. Voor Arte Nova betekent dit een project met een hedendaagse bouwstijl waarin elementen van het voormalige gebouw toch terug te vinden zijn.

Het project was in een mum van tijd uitverkocht.  Eén van de twee commerciële ruimtes staat wel nog te koop. “De snelle verkoop is geen toeval. Er was echt nood aan vernieuwing rond de stationsbuurt. Arte Nova is een combinatie van twee trends die je steeds vaker aantreft in onze centrumsteden: groendaken en moestuinen. Met dit project bieden we, naast de bewoners, ook alle andere Mechelaars het perspectief van een nieuw stukje groen in de stadskern”, zegt Sven Potvin, CEO Antonissen Development Group.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mechelen
Mechelen

PTS gaat alweer bouwen

MECHELEN - Recent opende PTS Mechelen met het STEM-gebouw een nieuwe vleugel op haar campus. Om een antwoord te bieden… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.