Nieuws Mechelen Bouwbedrijf Durabrik biedt nieuwe woningen in Muizen aan via huurkoop: “Je verspilt geen huurgeld”

Bouwbedrijf Durabrik biedt nieuwe woningen in Muizen aan via huurkoop: “Je verspilt geen huurgeld”

Foto: Durabrik.

Bouwbedrijf Durabrik biedt nieuwe woningen in Muizen aan via huurkoop: “Je verspilt geen huurgeld”

MUIZEN, MECHELEN – Bij een nieuw project in Muizen biedt bouwbedrijf Durabrik enkele woningen aan via huurkoop. Wie de woning eerst huurt, kan de betaalde huur van de eerste jaren aftrekken van de aankoopprijs.

Durabrik realiseert in de Lotelingstraat in Muizen zestien appartementen en tien gezinswoningen. Enkele van die woningen zet het bouwbedrijf in de markt via een Rent 2 Own-formule. Wie niet over een startbudget beschikt om een woning te kopen, kan ze eerst huren en het huurgeld bij een latere aankoop aftrekken. Eerder deze week waren er nog zeven te koop.

Een stevig startbudget en de stijgende grondprijzen schrikken veel kandidaat-kopers af. “Begrijpelijk. Gezinnen hebben meer dan ooit nood aan energiezuinige woningen, maar paradoxaal genoeg zijn de obstakels om ze te kopen groter dan ooit”, zegt Joost Callens, CEO van Durabrik.

Huurkoop is daar voor het bouwbedrijf het commerciële antwoord op. “Dankzij formules zoals Rent 2 Own verspil je geen huurgeld dat ja nadien niet meer terugkrijgt. De betaalde huur wordt nadien afgetrokken van de huurprijs”, vertelt Callens. In het project met stapelwoningen in Muizen combineert Durabrik gezinswoningen met een tuin met eenslaapkamerappartementen erboven.

De beschikbare woningen staan te koop vanaf 408.000 euro exclusief btw en kosten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.