shopbos Foto: Forest Fwd

Bouwgroep plant laatste deel van Shopbos aan

Onder hun motto 'Building a sustainable future' plantte bouwgroep Kairos, BAM Interbuild en BAM FM afgelopen weekend het laatste deel van het Shopbos in Putte aan. Een groot deel van de bomen werd vorig jaar al geplant door andere bedrijven, waaronder DELA Verzekeringen en Cegeka.

Een half hectare grond plantten de werknemers van Kairos, BAM Interbuild en BAM FM het afgelopen weekend duizend bomen. Daarmee legt de brouwgroep de laatste hand aan het Shopbos, een aaneengesloten bosgebied van 11 hectare in Putte.

"Duurzaamheid houdt voor ons ook de zorg voor mensen in. En mensen floreren in een groenere omgeving met meer diversiteit van fauna en flora", zegt managing director Wim Straetmans van Kairos/BAM Interbuild/BAM FM. "Daarnaast waken we over onze medewerkers door de omstandigheden waarin ze werken te optimaliseren."

"Aandacht voor duurzaamheid, voor ons staat dat synoniem met het creëren van een gezondere leefwereld voor deze en toekomstige generaties. Daarom kijken we er naar uit om ons eigen bos vorm te geven, de buurt te vergroenen en samen een waardevolle impact te realiseren", besluit hij.

Vierentwintig voetbalvelden 

Het Shopbos zal samen met omliggende bossen een bosgebied van 16 hectare vormen, een oppervlakte vergelijkbaar met 24 voetbalvelden. Ook voor de gemeente Putte is dat goed nieuws. “De doelstelling om tussen 2019 en 2024 in 10.000 extra bomen te voorzien, is dankzij deze samenwerking ruimschoots behaald. De realisatie van het bedrijfsbos past perfect binnen onze engagementen voor het Bomencharter, het Burgemeestersconvenant 2030 en het Lokaal Energie- en Klimaatpact”, klinkt het tevreden bij burgemeester Peter Gysbrechts en schepen van Leefmilieu Jeroen De Cuyper.

Het project is een idee van Forest Fwd, een bedrijf dat over heel het land bedrijfsbossen realiseert. In totaal zorgde Forest Fwd al voor 80 hectare nieuwe natuur in Vlaanderen.

"Het nieuwe bedrijfsbos zal de komende jaren fungeren als een soort ‘outdoor office’, waar medewerkers kunnen werken, vergaderen of zelfs aan teambuilding kunnen doen. Op termijn worden doorheen het gebied ook wandelpaden getrokken, zodat zowel de medewerkers van de deelnemende bedrijven als de buurtbewoners ten volle van het bos kunnen genieten", klinkt het bij het bebossingsbedrijf.

Foto: Forest Fwd