Bouwgroep Willemen haalt vijf onafhankelijke bestuurders in huis

MECHELEN – Terwijl het Mechelse familiebedrijf Willemen vroeger niet enthousiast was om externe bestuurders toe te laten, kwam daar vorige week verandering in. Bekende namen als Jürgen Ingels, Karel De Boeck, Luc Van Milders, Eric Stroobants en Francis Ampe maken voortaan deel uit van de raad van bestuur.

Sinds 2017 wordt het bedrijf geleid door Tom Willemen. Vader Johan Willemen droeg de macht toen over naar zijn zoon. Vijf jaar voordien gaf hij tijdens een interview nog toelichting bij de oprichting van een raad van toezicht binnen de groep Willemen. “Je moet je structuren aanpassen en professionaliseren. (…) De raad van toezicht helpt ons met de langetermijnstrategie. Niet zozeer met de cijfertjes. Wees gerust. Omdat het onze eigen centen zijn, letten we er zeer goed op. In tegenstelling tot een raad van bestuur is hun advies vrijblijvend. Het zal mij niet overkomen dat ik mijn gelijk moet halen op de algemene vergadering.”

De bijkomende bestuurders die Willemen nu aantrekt zijn stuk voor stuk mensen die hun strepen al ruimschoots verdiend hebben. Het gaat om durfkapitalist Jürgen Ingels, bankier Karel De Boeck, consultant Luc Van Milders, gewezen topambtenaar Eric Stroobants en vermogensbeheerder Francis Ampe.

Foto: Tom Willemen
Bron: debesturder.be