Bouwkoorts bij ODTH

ODTHmagazijnLogistiek specialist ODTH werkt volop aan uitbreiding. In Willebroek is gestart met de bouw van nieuwe magazijnruimte en in Puurs wordt begonnen met de bouw van een treinoverslagstation. En ODTH kreeg ook de concessie van Hoeve De Vleug, die recht tegenover het bedrijfsterrein ligt.

Willy Naessens Industriebouw is in Willebroek naast de TCT Terminal begonnen met een nieuwe uitbreiding van de ODTH-magazijnen. "Dit is de voorlaatste uitbreiding met een totale oppervlakte van 13.000 m²", zegt CEO Jos De Wael. "Maandag zijn ze begonnen met de funderingen. De werken zouden klaar moeten zijn tegen 18 september. Dan word ik 65 jaar, en dan kunnen we meteen een groot feest geven. De laatste geplande uitbreiding die daarna wordt gerealiseerd, is er één van 5.000 m², en daar komen o.a. kantoren in."

Ook in Puurs starten werken voor ODTH. "We bouwen er een treinoverslagstation met vier sporen van 300 meter. Als dat klaar is, kunnen we er twee treinen van 600 meter vormen, en die kunnen dan van daaruit met containers rechtstreeks naar het VK. Als alles gaat zoals gepland, zouden we drie keer per week naar Manchester en drie keer per week naar Londen kunnen sporen. Maar er moet nog heel wat worden geregeld eer het zover is. Heel het project staat of valt met de juiste tijdsslots voor spooraansluitingen. Maar dit staat heel hoog op onze agenda, met de mobiliteitsproblemen die steeds erger worden."

ODTH heeft tenslotte ook de concessie gekregen voor de eeuwenoude abdijhoeve De Vleug in Willebroek. "Ze ligt recht tegenover ons bedrijf, en wij hebben de voorkeur gekregen van W&Z. Eerst moet het gebouw grondig worden gerestaureerd, want het is in heel slechte staat. Daarna gaan we zien welke mogelijkheden het biedt. We gaan zo snel mogelijk met de werken beginnen."