Nieuws Mechelen Bpost gaat pakjesautomaten in Mechelen verder uitrollen

Bpost gaat pakjesautomaten in Mechelen verder uitrollen

Bpost gaat pakjesautomaten in Mechelen verder uitrollen

MECHELEN – Mechelen wil de komende tien jaar het bestaande netwerk van pakjesautomaten garanderen en engageert zich voor het verder zetten ervan. De gunning hiervoor werd goedgekeurd aan bpost.

Het nut van de pakjesautomaten is de voorbije jaren uitgebreid getest en bewezen op Mechels grondgebied. De stad installeerde drie grote en 63 kleine pakjesautomaten op 47 locaties binnen het proefproject Ecozone. Op die manier worden leveringen geconsolideerd, zijn er minder verplaatsingen en wordt minder CO2 uitgestoten.

“Onze stad wordt in Vlaanderen aanzien als voorloper in duurzame stadsdistributie. Mechelen streeft naar de realisatie van een efficiënte stedelijke logistiek voor particulieren en handelaars. Dit ligt volledig in lijn met onze algemene mobiliteits- en duurzaamheidsambities”, vertelt burgemeester Alexander Vandersmissen. “Met het systeem van kleine slimme lockers kan er efficiënter geleverd worden en toch dichtbij iedereen en op elk moment toegankelijk. De uitstootvrije belevering van de lockers door bpost maakt het verhaal helemaal af. Een hogere gebruiksvriendelijkheid en meer efficiëntie, maar toch minder voertuigen en minder uitstoot, dat is bij uitstek een slimme oplossing.”

Paul Van Wambeke, Urban Logistics Director bij bpost: “We lanceerden in 2020 met Stad Mechelen de succesvolle Ecozone, een Belgische primeur waarbij pakjes voor iedereen uitstootvrij geleverd worden en op wandelafstand beschikbaar zijn. Dankzij deze verlenging van de samenwerking, kunnen de Mechelaars blijven hun pakjes ophalen en wegbrengen bij hun vertrouwde locaties. Via de My bpost app kunnen alle klanten ook hun pakjes blijven volgen.”

“De gebruikscijfers tonen knappe resultaten. We wensen daarom als stad graag eenzelfde netwerk te behouden en onze doelstellingen rond duurzame leveringen verder te zetten. Zelfs tot in onze Mechelse dorpen. Daar maken we eerstdaags werk van en plaatsen alvast twee kleine pakjesautomaten op het dorpsplein in Heffen en Leest. Ook in Walem plaatsen we een pakjesautomaat”, besluit burgemeester Alexander Vandersmissen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.