Nieuws Mechelen Bpost krijgt depot in centrum Mechelen

Bpost krijgt depot in centrum Mechelen

Schepenen Koen Anciaux en Vicky Vanmarcke bij het gebouw

Bpost krijgt depot in centrum Mechelen

MECHELEN – De stad Mechelen stelt een lokaal in de Kannunik De Deckersstraat ter beschikking aan bpost. Bpost zoekt op dit moment verschillende plekken in onze stad die dienst kunnen doen als microhub.

Het gaat om het Vlaco-gebouw, in de  Kannunik De Deckerstraat 37 dat eigendom is van Stad Mechelen. Het gebouw zal dienst doen als een soort depot in het centrum van de stad dat dagelijks beleverd wordt met een elektrische bestelwagen.

“Het zeer centraal gelegen gebouw is recent casco gerenoveerd. In afwachting van de toekomstige bestemming wordt een gedeelte van het gelijkvloers tijdelijk in gebruik gegeven aan bpost. Bpost wenst de ruimte te gebruiken voor het verspreiden van post en pakketten. Door stadsgebouwen beschikbaar te stellen aan bedrijven die dat goed kunnen gebruiken, voorkomen we leegstand en tonen we het goede voorbeeld”, zegt schepen Koen Anciaux van Gebouwen en Eigendommen.

In het kader van het Europese project Surflogh ontstond de Ecozone waarin bpost verschillende antwoorden zoekt op huidige logistieke uitdagingen en met het oog op een zero emissie stadsbelevering. Zo werden er op korte tijd al meer dan 50 lockers geplaatst op Mechels grondgebied en andere initiatieven genomen die een klimaatneutrale belevering mogelijk maken.

Een van de initiatieven waarop bpost sterk wil inzetten is het gebruik van een microhub. Van daaruit nemen cargofietsen de laatste kilometers van de pakjeslevering voor hun rekening. Op de terugrit worden de ‘te verzenden’ pakjes opgehaald en gebundeld in de microhub. Op die manier wil bpost het aantal gereden kilometers met grote bestelwagens drastisch terugdringen.

“De eerste cijfers rond het pilootproject met bpost zijn uitermate positief. Dat stemt ons enthousiast om met het project nog verdere stappen te zetten en bovenop de Ecozone ook de microhub te kunnen testen. Wanneer bpost vanuit deze centrale ligging operationeel is, zal onze binnenstad nog sneller op een duurzame en efficiëntere manier beleverd worden”, zegt mobiliteitsschepen Vicky Vanmarcke.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Willebroek
Willebroek

Dachser reorganiseert

WILLEBROEK - Dachser Air & Sea Logistics (ASL) heeft het management van zijn businessunits in de regio’s Europa, Midden-Oosten en… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Sint-Katelijne-Waver
Sint-Katelijne-Waver

Maanhoevebad zoekt uitbater

SINT-KATELIJNE-WAVER - Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver is op zoek naar een uitbater voor het Maanhoevebad en de bijhorende cafetaria. Het… Lees meer