Nieuws Mechelen Bpost wint de ‘Milieuprestatie van het jaar-award’ voor Mechels Ecozone project

Bpost wint de ‘Milieuprestatie van het jaar-award’ voor Mechels Ecozone project

Bpost wint de ‘Milieuprestatie van het jaar-award’ voor Mechels Ecozone project

MECHELEN – In Wenen werden dinsdagavond de winnaars bekend gemaakt in de acht categorieën van de jaarlijks uitgereikte Parcel and Postal Technology International Awards. bpost kwam als winnaar uit de bus in de categorie “Environmental Achievement of the Year –  Milieuprestatie van het jaar”.

De onderneming kon de award in ontvangst nemen voor zijn Ecozone concept, waarbij brieven en pakjes uitstootvrij worden beleverd in de stad Mechelen. bpost realiseert dit door een combinatie van een volledige groene vloot (elektrische bestelwagens en fietsen en fietstrailers) met een erg dens netwerk van ophaalpunten, en met name Pakjesautomaten voor het ophalen of wegbrengen van pakjes. De resultaten van het project worden permanent gemonitord door de Vrije Universiteit Brussel (VUB), dat de impact meet op de globale levenskwaliteit in de stad.

Dirk Tirez, CEO bpost group, was uiteraard blij met de erkenning. “Duurzaam ondernemen met zorg voor onze planeet staat bovenaan in onze strategie. Dit vraagt dat wij onze manier van werken herdenken en aanpassen. Wij tonen dat verandering mogelijk is en wordt gedragen door stadsbesturen en burgers. De Ecozone bewijst dat klantentevredenheid, dienstverlening en innovatie perfect hand in hand kunnen gaan om de gezamenlijke ambities op het vlak van duurzame ontwikkeling waar te maken”.

“Het niveau van de inzendingen was dit jaar uitzonderlijk hoog,” aldus Dan Symondsonline redacteur van het tijdschrift Parcel and Postal Technology International. “Terwijl een groot deel van de wereld te lijden had onder de pandemie en stilviel, zag de bezorg- en logistieke sector wereldwijd recordcijfers, zowel wat betreft inkomsten als het aantal verzonden poststukken. De winnaars en de bedrijven op de shortlist mogen allemaal erg trots zijn op hun bijdrage aan deze boomende sector.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.