HVO

Brandstoffen Maes biedt nu ook HVO-biodiesel aan

BORNEM - Brandstoffen Maes heeft zijn aanbod uitgebreid met HVO-biodiesel. Deze Hydrotreated Vegetable Oil is 100% biologische diesel die het milieu minder belast.

[caption id="attachment_29865" align="alignleft" width="378"] © Brandstoffen Maes.[/caption]

De brandstoffenspecialist uit Bornem blijft innoveren. Het bedrijf volgt de evolutie van energiedragers voor het wagenpark, zoals CNG, LNG, waterstof en elektriciteit op de voet en voegt ze aan zijn aanbod toe van zodra de technologie haar deugdelijkheid heeft bewezen.

In de lijn van dit principe heeft Maes nu ook HVO-diesel of Maes CleanDiesel bij zijn aanbod gevoegd. Deze 100% biologische brandstof is een hernieuwbare diesel die gemaakt wordt van restafval, zodat hij veel minder milieubelastend is. "Het is een tweede generatie biodiesel", zegt Dirk Maes. "Hij wordt geproduceerd van verschillende reststromen van de voedingsindustrie en niet van voedingsgewassen zoals soja en palmolie. De productie is dus veel duurzamer en gunstiger voor het klimaat op onze planeet."

Minder schadelijke stoffen

Deze meer beperkte impact op het milieu is het grootste voordeel van MAES CleanDiesel. Dit biologisch afbreekbaar product bevat tevens een kleiner aantal schadelijke stoffen in vergelijking met gewone diesel: 33% minder fijn stof, 9% minder stikstofoxiden, 30% minder koolwaterstof en 24% minder koolstofmonoxide dan in gewone diesel. In totaal betekent dat tussen de 80 en 90% minder uitstoot van broeikasgassen.

Deze diesel is een drop-in product. Hij kan meteen in de tank van je wagen, zonder ombouwkosten. Er is geen maximumpercentage bij de mengeling. Je mag de tank van je wagen er tot 100% mee vullen. Bij de meeste wagens zal de prestatie minstens even goed ijn en soms zelfs iets verbeteren.

Maes biedt de biodiesel aan in samenwerking met zijn partner Neste. "Zij zijn de grootste producent van hernieuwbare diesel geraffineerd uit afvalstromen van de landbouw en de veeteelt. Wij bouwen samen mee aan duurzame oplossingen voor transport en voor onze planeet."