Cup2Rent breidt uit

Broers breiden bekerverhuurbedrijf Cup2Rent uit

NIJLEN - Net voor de coronacrisis besloten de broers Matthias (29) en Brent (25) Beullens om in bijberoep een verhuurbedrijf in herbruikbare bekers, Cup2Rent, op te richten. Alle evenementen waarop de bekers zouden kunnen gebruikt worden, werden afgelast, maar het bedrijf overleefde de crisis. De zaken gaan nu zo goed dat ze het verhuurgedeelte van Wakecup uit Bornem hebben overgenomen.

“Toen we in 2020 startten met ons bedrijf dachten we dat we een heel goede zomer tegemoet gingen, we hadden veel evenementen waarop onze bekers geboekt waren”, begint Matthias. “Maar dat sloeg dus dik tegen (lacht). Alles werd afgelast en onze bekers bleven werkloos staan. Maar omdat we heel weinig kosten hadden, zijn we niet failliet gegaan. We hebben doorgebeten en vorige zomer is alles ontploft, dan zijn we plots van nul naar honderd gegaan.”

Het ging zelfs zo goed dat ze een ander bedrijf gedeeltelijk hebben overgenomen. “We werken nauw samen met WakeCup uit Bornem”, vervolgt Brent. “Zij produceren bekers, maar verhuren ze ook. Van dat verhuurgedeelte wilden ze vanaf en ze dachten aan ons om het over te nemen. We zijn erop ingegaan en onze voorraad bekers is van 35.000 naar 60.000 gegaan. We hebben nu achttien verschillende soorten bekers, van glaasjes voor shots tot trappistglazen over glazen om gin-tonic uit te drinken.”

Bedrijf hoofdinkomen 

De broers hebben ook nog toekomstplannen. “Momenteel worden de reglementen op de herbruikbare bekers strikter toegepast, dus er komen meer klanten bij”, zegt Matthias. “Momenteel zijn er een vijftal verhuurders in België, dat is niet zo veel. De zaken lopen ook goed, we zijn al veel geboekt, de agenda voor juni loopt al aardig vol. Op sommige weekends verhuren we in die periode 30.000 bekers. We verkopen ook bekers, de jeugdhuizen van Herenthout en Nijlen hebben hun bekers bij ons aangeschaft. Het zou heel mooi zijn als op termijn Cup2Rent ons hoofdinkomen zou worden”