Nieuwe uitbaters Delhaize Sint-Katelijne-Waver Philippe en Yves Hoeck namen de supermarkt van Delhaize en het personeel over. Foto: Delhaize

Broers Philippe en Yves Hoeck nieuwe uitbaters Delhaize Sint-Katelijne-Waver

De supermarkt van Delhaize in de Leliestraat in Sint-Katelijne-Waver heeft vanaf nu nieuwe zelfstandige uitbaters. De broers Philippe en Yves Hoeck nemen de vestiging en alle 57 medewerkers over. Onder het nieuwe bewind werden er meteen enkele vernieuwingen doorgevoerd in de winkel.

De voorbije maanden ging Delhaize op zoek naar zelfstandige overnemers voor alle 128 vestigingen die het nog in eigen beheer had. Ook de supermarkt in de Leliestraat in Sint-Katelijne-Waver kreeg zo nieuwe zaakvoerders. De winkel werd overgenomen door de broers Philippe en Yves Hoeck. In 2007 stapten ze al mee in de zaak van hun vader en gaandeweg werden ze de uitbaters van verschillende supermarkten in Lier, Heist-op-den-Berg en Herselt.

“Onze passie voor retail kregen we letterlijk van thuis mee”, vertelt Philippe Hoeck. “In 2016 namen we het roer helemaal over en nu komt ook Delhaize Sint-Katelijne-Waver mee onder onze vleugels. Het was een uitdagend en intensief proces, maar we zijn trots dat we deze supermarkt een nieuwe start kunnen geven. Alle 57 medewerkers van de winkel maakten samen met ons de overstap, dus we kunnen meteen aan de slag met een team vol kennis en ervaring.”

Charcuterie en sushi

De voorbije weken werden er al verschillende veranderingen doorgevoerd. “We zetten volop in op een kwalitatief aanbod verse producten”, zegt Yves Hoeck. “Dat merk je aan leuke details zoals een nieuwe pers voor vers sinaasappelsap of een snijmachine voor ananas. Maar zeker ook aan de uitgebreide beenhouwerij en de heropstart van een charcuterietoog. We versnijden de charcuterie ter plaatse en kunnen ze dus ook voorverpakt aanbieden aan de klanten.”

Verder kunnen de klanten voortaan kiezen uit een ruimer assortiment dat in totaal zo’n 15.000 producten telt, waaronder vers bereide schotels uit de nieuwe traiteurafdeling. “En over een maand krijgt de bakkerij nog nieuwe ovens en eigen rijskasten, zodat we helemaal het warme-bakker-gevoel kunnen oproepen. Later komt er ook een splinternieuwe sushistand”, aldus de nieuwe uitbaters.

De supermarkt is open van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 20 uur en zal in de toekomst ook op zon- en feestdagen openen.