Maendy's Foto: Joren De Weerdt

Broodjesbar Maendy’s opent de deuren in Lier

Sinds vorig weekend kunnen Lierenaars terecht bij broodjesbar Maendy’s in de Eikelstraat voor een uitgebreid aanbod aan broodjes, hamburgers, wraps en ontbijt. Uitbaters Thor (50) en Mandy (38), momenteel woonachtig in Boechout vonden het ideale pand in Lier om hun droom waar te maken.

Mandy heeft altijd al een passie gehad voor de horeca. “Tot juist voor corona heb ik altijd in de horeca gewerkt. Tijdens corona heb ik anderhalf jaar bij Kruidvat gewerkt als assistent-filiaalmanager. Ik wou graag iets nieuws proberen, maar het begon toch weer te kriebelen voor de horeca en dan heeft mijn man Thor mij het nodige duwtje gegeven”, vertelt Mandy.

Ondernemen is voor Mandy zeker niet vreemd. Ze deed al ervaring op bij grote namen als Belgocatering en Sodexo. “Ik heb altijd als fleximedewerker in een frituur gewerkt en mijn ouders zijn ook altijd zelfstandig geweest. Ondernemen zit dus in mijn bloed.” Voor Thor, elektricien en teamleider in hoofdberoep, is de horeca een nieuwe uitdaging. “Ik zat meestal aan de andere kant van de horeca, om ervan te genieten”, lacht hij. “Na 25 jaar dienst zocht ik iets nieuws en ook een kans om mijn vrouw mee te ondersteunen om haar droom waar te maken.”

Ideale locatie

Het koppel koos bewust voor Lier als locatie voor hun zaak. “Momenteel wonen wij in Boechout, maar onze zonen gaan in Lier naar school. Op die manier hadden we wel een link met Lier”, legt Thor uit. Tijdens de werken werden ze al warm onthaald door de buurt. “We zijn wel eens iets gaan drinken bij de naburige cafés. Iedereen in de Eikelstraat heeft ons heel warm verwelkomd. Heel fijn om mee te maken. Verder vinden we de ligging ook perfect. We zitten tussen de Lierse Grote Markt en het Zimmerplein, een ideale locatie dus”, vertelt het koppel.

De naam Maendy’s is een knipoog naar zaakvoerster Mandy. “Mijn vrouw heet Mandy, maar mensen spreken haar naam vaak verkeerd uit. Vandaar de naam Maendy’s, zodat iedereen het zeker juist uitspreekt”, lacht Thor.

Maendy's
De broodjestoog werd met de hand gemaakt door Mandy’s zoon Kelvin en zijn stagebegeleider Kim. Foto: Joren De Weerdt

App

Bij Maendy’s kun je rekenen op een uitgebreid aanbod, van warme en koude broodjes tot hamburgers en ontbijtopties. Naast de standaardbroodjes biedt Maendy’s ook enkele speciale opties aan, zoals het broodje preparé Maendy’s en de hamburger Maendy’s, een combinatie van geitenkaas, spek en gekonfijte ajuin. “In onze app kunnen klanten hun bestellingen plaatsen en pushberichten ontvangen met wekelijkse suggesties. Wat uniek is, is dat je alleen betaalt voor wat je krijgt. Hou je niet van komkommer, dan betaal je daar ook niet voor”, legt Thor uit.

Maendy's
Foto: Joren De Weerdt

Op zaterdag opende de zaak voor het eerst de deuren. De opening van Maendy’s was een groot succes, maar ook een stresstest. “Het was pittig, maar we zijn tevreden,” zegt Mandy. Zelfs de gezinsleden droegen hun steentje bij. Mandy’s zoon Kelvin heeft samen met zijn stagebegeleider Kim Geluykens de broodjestoog op maat gemaakt. “Hij zit in het zesde jaar houtbewerking in het Koninklijk Atheneum van Lier”, vertelt een fiere Mandy.

Voor mensen met allergieën is er glutenvrij brood en voor vegetariërs zijn er speciale veggie opties op de kaart. Maendy’s is geopend van maandag tot zaterdag. “Tijdens speciale events, zoals de matchen van de Rode Duivels of Lier Centraal, hebben we aangepaste openingsuren”, laat het koppel weten. Je kunt Maendy’s vinden in de Eikelstraat 4 in Lier. Het volledige aanbod kan je raadplegen via de website.