Nieuws Mechelen BroodNodig levert ontbijt aan huis met ECOkoeriers

BroodNodig levert ontbijt aan huis met ECOkoeriers

BroodNodig levert ontbijt aan huis met ECOkoeriers

Bakkerij BroodNodig uit Hofstade lanceert een duurzaam en lekker intiatief. Vanaf 26 februari kunnen inwoners van Heffen via de webshop van BroodNodig een ontbijt bestellen dat door ECOkoeriers met de bakfiets aan huis wordt geleverd. Een echt autovrij ontbijt, want de klant hoeft zijn auto niet te gebruiken en de leverancier doet dat evenmin.

“De primeur van ons nieuwe initiatief is inderdaad voor Heffen”, zegt Lutgart Lyen van BroodNodig. “We hebben onlangs op vraag van apotheek Masschelin een broodautomaat geplaatst in Heffen. Het gezin van de apotheker bezocht onze bakkerij en was meteen overtuigd van de filosofie achter BroodNodig. Ons brood uit de automaat is bijzonder goed onthaald door de mensen van Heffen en omdat er geen lokale handel meer is in die gemeente, willen we met deze ontbijtservice de mensen van Heffen verwennen op zondag.”

Het ontbijt kunnen de klanten zelf online samenstellen op de website van BroodNodig (webshop Heffen). “Het bestaat uit lekkere producten uit onze lokale bakkerij en zelfs handgesneden beleg. We hebben besloten om voor de levering samen te werken met de ECOkoeriers om er een echt duurzaam verhaal van te maken. We zorgen voor tewerkstelling op zondag, zowel in de bakkerij als bij de ECOkoeriers. En wie levert er nu nog op zondag? Hopelijk appreciëren de klanten deze duurzame service en kunnen we het uitbreiden naar andere gemeenten in de buurt van onze bakkerij.”

BroodNodig hecht veel belang aan lokale initiatieven en duurzaamheid. Het bedrijf werkt sinds vorige zomer samen met landbouwer Erik Baert uit Kapelle-op-den-Bos, die voor de bakkerij tien hectare tarwe inzaaide. “De eerste oogst van onze eigen kweek wordt verwacht in de zomer en in september zal ons eerste korte keten-brood worden gebakken.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.