Nieuws Mechelen Brouwerij Het Anker is Eeuweling van het Jaar

Brouwerij Het Anker is Eeuweling van het Jaar

Brouwerij Het Anker is Eeuweling van het Jaar

LIER/MECHELEN – Brouwerij Het Anker uit Mechelen mag zich Eeuweling van het Jaar noemen. Nog een Mechels bedrijf, ECS, werd uitgeroepen tot Familiobedrijf van het Jaar. Beide prijzen werden uitgereikt tijdens de derde editie van de Family Business Happening bij Dox Interieur Concepten in Lier. 

Gedelegeerd bestuurder Renilde Craps (rechts) met de winnende bedrijven.

Dox in Lier moet al ongeveer zo’n 190 jaar bestaan, want Inge Nuyens is de vijfde generatie. Ze verwelkomde als gastvrouw met plezier het event van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, in samenwerking met Voka Antwerpen-Waasland, dat volledig draait rond familiebedrijven.

Charles Leclef van Brouwerij Het Anker was een gelukkig man, want hij haalde een zoveelste prijs binnen. Hij ging naar huis met de trofee Eeuweling van het Jaar in de provincie Antwerpen. “Het is toch vooral een beloning voor het team, maar ook wel fijn dat de andere familiebedrijven voor ons hebben gestemd.” De Mechelse brouwerij haalde het van het Turnhoutse Miko en het Antwerpse Stoopen & Meeûs.

Familiobedrijf

Er viel nog een Mechels bedrijf in de prijzen, want ECS is Familiobedrijf van het Jaar. Die award eert het familiebedrijf dat industriële elektriciteitswerken uitvoert, omdat het afgelopen jaar opmerkelijke stappen heeft gezet naar een duurzame overdracht naar de volgende generatie.

Ivo, Kirsten, Nikita en Jochen Magriet van ECS met projectbegeleider Stefan Van Ouytsel.

Zaakvoerder Ivo Magriet: “Het is belangrijk in zo’n proces van overdracht om het bespreekbaar te maken en niets uit de weg te gaan. Het is alvast fijn dat we daarvoor zoveel respect kregen van de andere familiebedrijven.” Het bedrijf uit Mechelen-Noord werd in 1990 door Ivo Magriet opgericht, en is sinds begin 2017 met een extern traject bezig om het over te dragen aan de volgende generaties, zijnde Nikita, Kirsten en Jochen Magriet. ECS kan rekenen op een 40-tal medewerkers.

Zes bedrijven namen het afgelopen jaar deel aan het Familio-traject van de Antwerpse Kamers. Bij de andere kanshebbers voor deze award waren Delta Technics uit Heist-op-den-Berg, en Twinplast en De Arend uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.