Foto: Frederik Beyens

Brouwerij kent voor eerste keer ooit korting toe op Duvel

PUURS-SINT-AMANDS - Brouwerij Duvel Moortgat geeft zijn allereerste korting ooit op het Duvel-bier. Op die manier wil het bedrijf opboksen tegen de vlijmscherpe concurrentie in de biermarkt. Dat schrijft De Tijd.

Vanaf woensdag kunnen liefhebbers terecht bij Colruyt om Duvel te kopen tegen een korting van 20 procent. Daarvoor moet je wel minstens twee verpakkingen of kratten kopen. Later deze week volgen ook andere supermarkten en drankzaken met promoties op het speciaalbier.

Op veel andere bieren verschijnen al langer verschillende kortingen in winkels, maar voor Duvel is het de eerste keer. Brouwerij Duvel Moortgat volgde tot vandaag de strategie dat het bier sterk genoeg stond om niet in de prijs te hoeven knippen, wel probeerde het bedrijf al klanten aan te trekken met gratis hebbedingetjes als een glazen, kousen en mutsen. Voor hun andere merken, zoals La Chouffe of Maredsous, gaf de Breendonkse brouwerij al wel kortingen.

“Het is de allereerste promotie op Duvel in de geschiedenis van de brouwerij”, deelt het bedrijf mee. “De drankensector is hard veranderd de laatste jaren. Er komen veel concurrenten bij en de prijzen gaan omhoog. Daarom willen we de aankoop van Duvel nog aantrekkelijker maken voor onze trouwe fans, maar ook de drempel tot aankoop verlagen voor nieuwe klanten.”

En groeien doet de concurrentie in de biermarkt. De laatste jaren komen er steeds meer microbrouwers bij en gaat de bierconsumptie achteruit. Grote spelers, zoals AB Inbev, proberen hun marktaandeel daarom te beschermen met megakortingen. Zo zijn hun speciaalbieren Victoria en Kwam momenteel te koop aan de helft van de prijs. Ook Heineken en Swinkels Family Brewers geven stevige kortingen op hun Grimbergen en Cornet.