Nieuws Mechelen Brouwerijen Palm en Duvel Moortgat scoren op World Beer Awards

Brouwerijen Palm en Duvel Moortgat scoren op World Beer Awards

Brouwerijen Palm en Duvel Moortgat scoren op World Beer Awards

STEENHUFFEL/BREENDONK – Op de World Beer Awards in Londen is een succes geworden voor Brouwerij Palm en Brouwerij Duvel Moortgat. Het gaat om één van de grootste professionele biercompetities in Europa. Van Brouwerij Palm vielen de Palm session IPA en Steenbrugge Blond in de prijzen. Brouwerij Duvel Moortgat wint met Liefmans Goudenband en het De Koninck bier Tripel D’Anvers twee gouden medailles.

De World Beer Awards zijn prijzen die de allerbeste internationaal erkende bierstijlen selecteren. De jaarlijkse wedstrijd selecteert, beloont en promoot ’s werelds lekkerste bieren. De beste bieren in elke categorie werden bekroond met een gouden, zilveren of bronzen award. De ingezonden bieren komen uit alle hoeken van de wereld: van Taiwan over Zuid-Korea tot Canada, Thailand en Chili.

Brouwerij Palm

Palm Session IPA werd in maart 2019 gelanceerd. Dit nieuwe fris bittere bier van hoge gisting combineert een volle smaak met een toegankelijk alcoholpercentage van slechts 3,5 procent. Session IPA wordt in de speciaalbiermarkt als één van de grootste trends van het moment gezien. Naar verwachting zal deze ontwikkeling in 2019 sterk doorzetten. Bij de IPA bieren leverde dit nu de titel Country Winner op.

Steenbrugge Blond is een blond abdijbier van hoge gisting, 6,5 % vol/alc vol van smaak, fruitig en subtiel hoppig. Dit bier van hoge gisting won de bronzen medaille in de categorie Pale beer/Belgium Style Blond.

Brouwerij Duvel Moortgat

Liefmans Goudenband kreeg de gouden medaille in de categorie Oud Bruin. Liefmans Goudenband viel al vaker in de prijzen en ontving al meerdere gouden medailles tijdens deze wedstrijd én bij anderen. Zo won Liefmans Goudenband sinds de start van Brussels Beer Challenge al 4 gouden én 1 zilveren medaille en in 2014 won het bier zelfs de titel beste Belgische bier.

Het De Koninck bier Tripel D’Anvers ging aan de haal met de hoofdprijs in de categorie Belgian Style Tripel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.