Nieuws Mechelen Bruno Van Eesbeeck versterkt top Liers ziekenhuis

Bruno Van Eesbeeck versterkt top Liers ziekenhuis

Bruno Van Eesbeeck versterkt top Liers ziekenhuis

dr. Bruno Van Eesbeeck en dr. An De Cuyper

dr. Bruno Van Eesbeeck en dr. An De Cuyper

De raad van bestuur van het Lierse Heilig Hartziekenhuis heeft Bruno Van Eesbeeck aangesteld als uitvoerend voorzitter met een mandaat van 12 maanden. Hij zal samen met algemeen directeur ad interim Tom Michielsens en hoofdgeneesheer An De Cuyper het transformatieproces aansturen om het ziekenhuis klaar te maken voor de volgende decennia. Daarbij krijgen ze de steun van de raad van bestuur, de medische raad en extern consultant Deloitte.

Van Eesbroeck leidt sinds 3 mei met een tijdelijk mandaat de raad van bestuur. Samen met de hoofddirectie hij het kernteam, dat de veranderingsprocessen aanstuurt en het toekomstplan voor het Liers ziekenhuis uittekent. De raad van bestuur zet hiermee een volgende en belangrijke stap in het proces dat het Heilig Hartziekenhuis klaarmaakt voor de opportuniteiten die het nieuwe zorglandschap biedt: meer dan ooit gekend en geroemd om de uitstekende zorg van ziekenhuismedewerkers en verplegend personeel, met een sterk medisch aanbod, technologisch up-to-date, en met een aangepaste interne structuur en infrastructuur.

Deze aanstelling volgt op het aanslepende conflict tussen de directie en de artsen. Daarop dienden de vorige algemeen directeur en voorzitter van de raad van bestuur, Anne-Mie Van den Bossche en Willy Van der Wee, begin dit jaar hun ontslag in. Bruno Van Eesbeeck heeft een uitgebreide staat van verdienste als consultant in de zorg. De voorbije 15 jaar begeleidde hij veranderingstrajecten in tal van ziekenhuizen en zorginstellingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.