Nieuws Mechelen BT Benelux geeft Cruyff Court Mechelen nieuwe boost

BT Benelux geeft Cruyff Court Mechelen nieuwe boost

BT Benelux geeft Cruyff Court Mechelen nieuwe boost

BT Benelux heeft op de derde verjaardag van het Cruyff Court in Mechelen een heuse fietsuitdaging georganiseerd. Het personeel van de communicatiedienstverlener zamelde daarmee nieuwe fondsen in om het Cruyff-project in wijk Otterbeek te blijven ondersteunen en verder uit te bouwen. Er werd in totaal 1.000 euro bijeen getrapt.

Drie jaar geleden werd het eerste Cruyff Court in België geopend, meer bepaald in Mechelen. Het multiculturele kunstgrasveld, waar jongeren plezierig en veilig kunnen sporten en spelen, heeft als doel om het sociaal gevoel in de buurt te versterken. De Cruyff Court is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation, gesteund door communicatiedienstverlener BT Benelux.

BT Benelux helpt met haar medewerkers als vrijwilligers bij evenementen van de Cruyff Foundation. Daarnaast zet het bedrijf regelmatig zelf activiteiten op poten om geld in te zamelen voor het specifieke programma Heroes of the Cruyff Court. Het waren ook de medewerkers van BT Benelux die destijds een groot deel van het geld bijeen hadden gebracht om de eerste Cruyff Court in Mechelen te realiseren.

Cycle Challenge

Om de Cruyff Court extra in de kijker te plaatsen organiseert BT Benelux jaarlijks een fietsuitdaging voor haar medewerkers. Van hun kantoor in Diegem persten ze alles uit hun benen tot aan het Cruyff Court in Mechelen. Het personeel kon kiezen uit afstanden van 35, 80 of 155 kilometer. De Cycle Challenge leverde een bedrag van 1.000 euro op. “Ik ben heel dankbaar dat BT dit Cruyff-project in Mechelen blijft ondersteunen”, zegt schepen van Sport Walter Schroons. “Door de inzet van hun medewerkers kunnen heel veel kinderen sporten en spelen. Zo worden zij fitter, leren ze met elkaar omgaan en ontwikkelen zij zichzelf.”

BT Benelux ondersteunt daarnaast, in samenwerking met de stad Mechelen, het project Schoolplein14 voor twee Mechelse scholen. Dat project richt zich naar de schoolgaande jeugd in het basisonderwijs om de kinderen tijdens en na school samen te laten spelen.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.