Vanhool Themabeeld. Foto: BELGA

Busbouwer Van Hool zoekt meer dan 100 nieuwe medewerkers terwijl er evenveel technisch werkloos thuiszitten

KONINGSHOOIKT - Van Hool NV heeft meer dan honderd openstaande vacatures voor haar productie-eenheid in Koningshooikt (Lier). Dat terwijl het bedrijf evenveel mensen op technische werkloosheid thuis heeft zitten. “Zelfs met een toegewijde vorming, opleiding en training kunnen die medewerkers niet de jobs uitvoeren waarvoor nu kandidaten gezocht worden”, aldus CEO Filip Van Hool.

Zo'n honderd medewerkers van Van Hool zitten vandaag nog steeds technisch werkloos thuis. De profielen die het bedrijf nodig heeft om de verschillende opdrachten te vervullen, vindt het niet terug bij die medewerkers. En daarom organiseert het bedrijf een jobdag op 25 maart.

“We investeren voortdurend in onderzoek en ontwikkeling van nieuwe producten. We bouwen hier de prototypes, de preseries en voertuigen met een hoge toegevoegde waarde die we omzeggens altijd op maat en volgens de wensen van de klant ontwikkelen. En daarvoor zoeken we nu zo’n veertig bachelors en masters voor het engineeringbureau, voor de verkoop-, aankoop- en naverkoopafdeling”, zegt CEO Filip Van Hool.

Corona heeft volgens de CEO een meer dan betekenisvolle impact gehad op onze bedrijfsactiviteiten en -resultaten. “Maar dat hebben we nu toch wel grotendeels achter de rug. Als Van Hool het bedrijf is dat het vandaag is, met 2.500 medewerkers die samen hoogtechnologische bussen, autocars en opleggers bouwen, dan is dat door het kenniscentrum dat we hier opgebouwd hebben door de jaren heen.”

“De nieuwe producten die Van Hool in 2022 op de markt bracht, met name het nieuwe A-gamma stadsbus en de nieuwe T-serie touringcars, vallen goed in de smaak bij de Europese klanten”, vervolgt Van Hool. Voor het realiseren van de nieuwe orders heeft het bedrijf zo’n 85 nieuwe productiemedewerkers nodig, onder meer elektromechanica, lassers, automechanica en elektriciteit.

www.vanhool.com