Opening tentoonstelling 60 jaar Van Hool in het Vlaams Tram- en Autobusmuseum. Marcel Van Hool tijdens een bezoek aan de tentoonstelling over zestig jaar Van Hool. — © rr

Busontwerper Marcel Van Hool (89) overleden

Marcel Van Hool, busontwerper en zoon van de oprichter van het intussen failliete busbedrijf Van Hool, is op 89-jarige leeftijd overleden. Van de saga rond het faillissement van het busbedrijf kreeg hij niets meer mee.

Afgelopen vrijdag nam de familie Van Hool opnieuw afscheid van een van de stichtende familieleden van het busbedrijf. Nadat oudere broer Denis Van Hool is april op 92-jarige leeftijd het leven liet, sliep ook zijn jongere broer Marcel zachtjes in, thuis in Heist-op-den-Berg. De begrafenis vindt plaats in intieme kring.

Marcel Van Hool was het creatieve brein achter de bussen van het Lierse familiebedrijf. Van de jaren zeventig tot 2011 was hij de ontwerper van alle bussen en autocars die de fabriek in Koningshooikt buitenreden.

Door zijn gezondheidstoestand heeft hij niets meer meegekregen van het faillissement van het familiebedrijf dat zijn vader oprichtte.

Lees ook: ‘Meneer’ Denis (92), ex-topman failliet familiebedrijf Van Hool, overleden: “Hij leefde voor de firma en voor zijn mensen”