zwerfvuil willebroek

Buurtsupermarkt in Willebroek ruimt zwerfvuil op

Heel wat uitbaters zochten en vonden dit najaar opnieuw een lokale vereniging die zwerfvuil komt ruimen in de buurt van hun buurtsuper. Buurtsuper.be, de UNIZO-organisatie van speciaalzaken en zelfstandige supermarkten, zorgt voor de organisatie en een cheque van 250 euro die de uitbater mag overhandigen aan de vereniging. In Willebroek deden AD Delhaize en Albert Heijn mee, samen met Chiro Vita Blaasveld en Basket Willebroek.

Buurtsupermarkten spelen een belangrijke maatschappelijk rol in hun gemeente of stad. Een moment waarop die rol zeer concreet wordt, is tijdens de organisatie van de jaarlijkse zwerfvuilacties van buurtsuper.be.

"Buurtsupermarkten hebben een belangrijke sociale rol in de Vlaamse dorpen, gemeenten en stadswijken", zegt ook gedelegeerd bestuurder Luc Ardies van buurtsuper.be. "Met de opruimactie wil onze vereniging en haar leden haar steentje bijdragen tot een propere buurt. Anderzijds steunen we zo ook de lokale verenigingen door ze een aankoopbon te schenken waarmee ze in hun buurtsuper allerlei spullen kunnen kopen voor de organisatie van hun jeugdkampen, hun sportclub, enzovoort."

Frédéric Van Hoecke, zaakvoerder van AD Delhaize en Albert Heijn Willebroek heeft samen met meer dan 70 vrijwilligers van onder meer Chiro Vita Blaasveld en Basket Willebroek een grote opruimactie van zwerfvuil georganiseerd. De actie is telkens gestart op de parking van de winkels en heeft zich nadien verspreid in de nabije buurt.