Nieuws Mechelen Caeleste hoort bij 50 snelst groeiende techbedrijven

Caeleste hoort bij 50 snelst groeiende techbedrijven

Caeleste hoort bij 50 snelst groeiende techbedrijven

Het Mechelse Caeleste is als enige bedrijf uit de regio geselecteerd voor Deloitte’s Technology Fast 50. Deze 50 ondernemingen dingen op 16 november naar de award van snelst groeiende Belgische technologiebedrijf.

Caeleste is een jong en dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van turn-key, high-end, beyond-state-of-the-art, CMOS beeldsensoren. Op maat gemaakte beeldsensoren bieden aan camera- en systeemintegratoren een serieuze meerwaarde en differentiatie van hun innovatieve producten.

Caeleste is de auteur van veel nieuwe concepten zoals indirecte X-ray detectie met foton-telling en kleuren X-ray. Toepassingen in medische instrumenten, satellieten, industriële visie en bio-wetenschappen zijn legio.

Het bedrijf is uiteraard heel blij met de erkenning. Patrick Henckes, CEO van Caeleste: “Wij groeiden de voorbije jaren inderdaad met een voorzichtig percentage van 30 tot 80% per jaar. We hebben een uitstekende reputatie in de zeer specifieke nichemarkt van de beeldsensoren, een sector waarin Vlaanderen een toppositie heeft verworven op wereldniveau. Van het tiental bedrijven dat op onze markt actief is, bevinden er zich drie in Vlaanderen.”

“Onze klanten zijn zelf topbedrijven, die hun product beter willen maken dan de concurrenten en hiervoor een sensor op maat willen laten maken, die alle bestaande sensoren het nakijken geeft. Wij noemen dat beyond state of the art. Iets wat al bestaat, gaan wij niet maken. Onze klanten zijn dan ook wereldwijd verspreid: wij hebben om 9 uur ’s ochtends conference calls met Japan en om 6 uur ’s avonds conference calls met Californië. En onze klanten zitten in heel veel uiteenlopende domeinen: ruimtevaart (ESA), astronomie, kernfysica, machinebouw, microscopie en vele andere wetenschappelijke toepassingen, medische toepassingen zoals DNA sequencing, edm… Je komt bij ons al de top onderzoeksdomeinen ter wereld tegen.”

Een van de grote uitdagingen van Caeleste is om goeie ingenieurs te vinden die zich in dit specialisatiedomein willen storten. “Op Mechelen toegepast, is het bijvoorbeeld zo dat we maar een beperkte bekendheid hebben bij het De Nayer instituut, dat toch gekend is om heel erg goede ingenieurs elektronica af te leveren.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.