Café In ’t Geniep treedt toe tot Orde van Sikaru

BEERZEL - Café In 't Geniep, uitgebaat door Jan Van Dyck en Carolien Gysemans in het centrum van Beerzel, mag toetreden tot de Orde van Sikaru.

De Orde van Sikaru is een vereniging van commerciële vertegenwoordigers van regionale brouwerijen. Zij wil horeca-uitbaters belonen die met kennis van zaken bier schenken. Sikaru verwijst naar het eerste bier, dat zesduizend jaar geleden zou gebrouwen zijn in Irak.

Sikaru Vlaanderen laat ieder jaar maximum tien biercafés toe tot de orde. Voorwaarde is dat het café en de uitbaters een echte passie hebben voor bier, dat ze hun klanten een heuse bierbeleving bezorgen, het bier op de correcte manier inschenken, een mooi assortiment hebben en hun kennis over de verschillende bieren op hun kaart delen.

Twee cafés uit de provincie Antwerpen werden zopas toegelaten tot de orde. Naast In 't Geniep uit Beerzel is dat café De Crawaett uit Lille.

"We zijn trots dat ons werk nu wordt beloond en we lid mogen zijn van de orde”, aldus cafébazen Jan Van Dyck en Carolien Gysemans van In 't Geniep.