Nieuws Mechelen Café Sava en Supergoods zijn Fair Trade Ambassadeurs

Café Sava en Supergoods zijn Fair Trade Ambassadeurs

Café Sava en Supergoods zijn Fair Trade Ambassadeurs

Schepen Marina De Bie met drie Fair Trade Ambassadeurs: Karel Meyer (café Sava), Myriam Sips (bellemadam) en Tonny Van Bavel (Supergoods).

Schepen Marina De Bie met drie Fair Trade Ambassadeurs: Karel Meyer (café Sava), Myriam Sips (bellemadam) en Tonny Van Bavel (Supergoods).

Om meer Mechelaars te engageren om te kiezen voor eerlijke handel, werkt de Stad Mechelen voortaan samen met vier Fair Trade Ambassadeurs: Tonny Van Bavel van Supergoods, Karel Meyer van café Sava, straatartiest Peter Gusta en bellemadam Myriam Sips. Deze ambassadeurs willen net zoals de stad en de wereldwinkel fair trade nog meer op de kaart zetten. Met deze inspanning is Mechelen goed op weg om een 5 sterren Fair Trade Gemeente te worden.

“Mechelen mag zich sinds 2007 Fair Trade Gemeente noemen. We behouden jaar na jaar deze titel omdat zowel de stad als de inwoners zich blijvend inzetten voor fair trade”, aldus Marina De Bie, schepen van Internationale Samenwerking. Dit jaar gaat Mechelen nog een stap verder. De stad wil een 5 sterren Fair Trade Gemeente worden. Deze nationale campagne spoort gemeenten aan om fair trade nog meer op de kaart te zetten door middel van Fair Trade Ambassadeurs, Fair Trade Fans, een eerlijke straat, een actie van het bestuur en het werken rond communicatie. Met de aanstelling van de Mechelse Fair Trade Ambassadeurs behaalt de stad haar eerste ster.

Ambassadeur Tonny Van Bavel, eigenaar van de Supergoods Store, verkoopt in zijn winkel eerlijk gemaakte en ecologische spullen. “We merkten dat modieuze, eerlijk gemaakte kledij niet makkelijk te vinden is. Het was vaak een onlinegebeuren. Daarom zijn we begonnen met de meest modieuze en betaalbare ecomodemerken te combineren met een breed assortiment van accessoires en design, allemaal met een ecologische meerwaarde en gemaakt in goede omstandigheden. Sowieso werken we alleen met merken die het ecologische en het eerlijke als kern van hun onderneming hebben. Wanneer het eerlijk gemaakte maar een dun marketingsausje is, haken we meteen af. We hebben ook actief meegewerkt aan de M-Fair, een beurs rond eerlijk gemaakte kledij georganiseerd door de stad en een groot succes.”

Café Sava en zijn zaakvoerder Karel Meyer zetten al van bij de start in op fair trade. Ze kiezen voor eerlijke producten of duurzame producten uit de eigen streek. Daarenboven organiseren ze in samenwerking met Stad Mechelen binnenkort ook een workshop rond eerlijke wereldkeuken, om te laten proeven hoe lekker fair trade wel is.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.