Monique Bridts heeft ook een cheque voor de medewerkers van de afdeling in Sint-Augustinus waar ze een aantal maanden verbleef in petto. Foto: rr Monique Bridts heeft ook een cheque voor de medewerkers van de afdeling in Sint-Augustinus waar ze een aantal maanden verbleef in petto. Foto: rr

Cafébazin, moedige stapper én binnenkort ereburger Monique verdeelt opbrengst van haar deelname aan Dodentocht

De centen zijn geteld en verdeeld. Cafébazin Monique Bridts (61) bracht deze week een bezoek aan het Sint-Augustinusziekenhuis om de cheques te overhandigen met het geld dat ze met haar deelname aan de Dodentocht bij mekaar haalde.

Net als vorig jaar zamelde Monique, die in 2019 zelf werd getroffen door kanker, geld in voor het Kankerfonds en de oncologieafdeling van het Sint-Augustinusziekenhuis. In totaal wist ze met haar deelname dit jaar, waarbij ze de 100 kilometer trouwens voleindigde, 4.150 euro in te zamelen.

Lees ook: Cafébazin Monique haalt eindmeet in Dodentocht“De helft daarvan, 2.100 euro, heb ik overgeschreven voor het Kankerfonds. Daarnaast heb ik twee cheques overhandigd, een van 1.300 euro voor het oncologisch dagcentrum in Sint-Augustinus en 750 euro voor de verpleging voor de afdeling waar ik maanden verbleef”, verduidelijkt ze.

De cafébazin heeft nog meer leuk nieuws te melden. Haar moed en strijdkracht, haar prestatie na haar zware ziekte in de Dodentocht en onnavolgbare manier waarop ze al meer dan veertig jaar haar café runt, blijven niet onopgemerkt. “Ik heb een schrijven gekregen om ereburger van Schelle te worden”, glundert ze.