Nieuws Mechelen Carrefoursite in Mechelen-Zuid krijgt betere aansluiting op N1

Carrefoursite in Mechelen-Zuid krijgt betere aansluiting op N1

Carrefoursite in Mechelen-Zuid krijgt betere aansluiting op N1

Ter hoogte van de Carrefoursite in Mechelen wordt de verbinding van de Brusselsesteenweg naar de Zemstbaan volledig heringericht om de doorstroming op de N1 te verbeteren. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat tijdens de krokusvakantie van start met de werken, die in totaliteit vier en een halve maand duren. In de omgeving wordt het asfalt van het wegdek waar nodig mee vernieuwd. Bewoners en ondernemers uit de omgeving van de werf kunnen met concrete vragen over de bereikbaarheid van hun zaak of woning tijdens de werken bij een bereikbaarheidsadviseur terecht.

“De verbinding van de Brusselsesteenweg met de Zemstbaan naar het winkelterrein met onder meer Carrefour is momenteel niet voorzien op de hedendaagse verkeersintensiteit”, verklaart Jef Schoenmaekers van Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen. “De huidige situatie bemoeilijkt de verkeersdoorstroming op de Brusselsesteenweg.” De verschillende verkeersstromen zullen op een duidelijke manier van elkaar gescheiden worden met aparte opstel- en afslagstroken en verkeerseilandjes. Ook de toegang tot de Carrefoursite en de aansluiting op de Brusselsesteenweg worden aangepast.

Naast het verbeteren van de doorstroming, neemt AWV ook de fietsinfrastructuur onder handen. Langs de Brusselsesteenweg en de Zemstbaan worden in beide richtingen nieuwe, vrijliggende fietspaden aangelegd. Ook op het nieuwe kruispunt komen er veilige fietspaden en fietsoversteken. “Met deze 1,2 kilometer nieuwe fietspaden worden de handelszaken in de omgeving beter bereikbaar voor fietsers.”

Om de hinder te beperken worden de werken in drie fases uitgevoerd. Doorgaand en zwaar verkeer wordt via de E19 omgeleid. Bestemmingsverkeer en lokaal verkeer kan de werfzone passeren via versmalde rijstroken. “Ze moeten wel een omleiding volgen naar de Carrefoursite, aangezien de Geerdegemstraat enkelrichting wordt.” De Zemstsesteenweg wordt in Hofstade afgesloten voor doorgaand verkeer.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.