Carrosserie Kontakt krijgt duurzaamheidslabel

kontaktDe vzw Duurzaam Repareren heeft aan Carrosserie Kontakt uit Rumst het label duurzaam repareren toegekend.

Carrosserie Kontakt werd opgericht in 1988 en wordt geleid door Walter Van Asselberghs en zijn echtgenote Hilde De Herdt, bijgestaan door een team van tien bekwame specialisten. “In ons steeds groeiende bedrijf is de toekomst reeds verzekerd door onze meewerkende zoon Jonas en dochter Lieselot”, aldus de zaakvoerders.

Kontakt is een multi-merken koetswerkhersteller en voert carrosserie-herstellingen uit voor personenwagens en lichte bedrijfsvoertuigen. “Hierbij houden we ons aan de regels van de merkgarantie. Dit wil zeggen dat we de auto’s herstellen met originele onderdelen en volgens de strengste normen van de autoconstructeurs. Onze klanten genieten van een levenslange lakgarantie door het gebruik van Standox verfproducten, en ook dit is duurzaam.”

Het bedrijf heeft tevens een overeenkomst met alle verzekeringsmaatschappijen waardoor de volledige procedure, zoals expertises en financiële afhandeling, rechtstreeks via hen verloopt. Voor elke carrosserieherstelling staat er een gratis vervangwagen ter beschikking.

“Met het duurzaam repareren label tonen we aan dat kwaliteit, milieu en een duurzame samenleving hand in hand gaan in ons bedrijf”, aldus de zaakvoerders van Carrosserie Kontakt.

De vzw Duurzaam Repareren die de labels toekent, wil hiermee autobedrijven in de kijker zetten die na objectieve beoordeling als milieuvriendelijk kunnen worden beschouwd. De stichting wil hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van motorvoertuigen. Het college van deskundigen dat het lastenboek opstelt waar de autobedrijven aan moeten voldoen, bestaat uit vertegenwoordigers van lease- en verzekeringsmaatschappijen, consumentenorganisaties VAB en Touring, OVAM, herstellers als Carglass en DEKRA Customs.