Nieuws Mechelen Cashprobleem bij één op drie bedrijven

Cashprobleem bij één op drie bedrijven

Cashprobleem bij één op drie bedrijven

MECHELEN – Eén op de drie ondernemingen in onze regio geeft aan dat ze tegen de zomer door hun cash zijn. Ze hebben geen geld meer om hun huur, RSZ of afbetaling van schuld te betalen. Dat blijkt uit de nieuwste bevraging van Voka – KvK Mechelen-Kempen.

“Het verlengde uitstel van betaling bij banken is van cruciaal belang voor onze bedrijven”, zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren.
Een bedrijf dat hard is geraakt door de coronacrisis, kan bij de bank uitstel van betaling krijgen. De maximale termijn van negen maanden is onlangs verlengd met nog eens vijf maanden. “Vanuit onze Voka-Kamer vragen we dat dit niet enkel bij een engagement blijft. En dat de banken dit ook omzetten in daden”, zegt Tom Laveren.

In de nieuwste bevraging van Voka – KvK Mechelen-Kempen blijkt dat 32 procent van de ondernemingen in de regio geen cash meer heeft tegen de zomer. Bij 4 procent van de bevraagde bedrijven is dat al tegen maart.
“Belangrijk is dat er tegen 26 februari een duidelijk exitstrategie ligt”, zegt Laveren. “Bedrijven, en dan zeker de sectoren die nog gesloten zijn, willen weten waar ze aan toe zijn. Want financieel staat het water hen aan en soms boven de lippen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Fotoreportage
Mechelen
Mechelen

Bouw ‘Maarten’ gaat van start

MECHELEN – Op de plaats van de voormalige campus van het AZ Sint-Maarten in de Leopoldstraat verrijst weldra de compleet… Lees meer