CW Mechelen

Centrale Werkplaats in Mechelen zoekt volop nieuwe collega’s

NMBS heeft samen met HR Rail, de juridische werkgever van de Spoorwegen, Jelle Beukeleirs verwelkomd. Hij is de 100ste nieuwe medewerker van 2017 in de Centrale Werkplaats (CW) in Mechelen, ook wel bekend als het Arsenaal.

Het doel is om tegen eind dit jaar meer dan 150 nieuwe collega’s te hebben in CW Mechelen, en gemiddeld 100 per jaar de komende jaren. “Die aantallen zijn enerzijds nodig om het groot aantal pensioneringen op te vangen en anderzijds om nieuwe projecten bovenop de bestaande activiteiten te realiseren”, zegt Kim Buggenhout, woordvoerder van HR Rail.

Bij de Centrale Werkplaats in Mechelen wordt er de komende periode onder andere gezocht naar elektronici, mecaniciens, ingenieurs, industriële lassers en schilders. “Via HR Rail gaan we op zoek naar nieuwe collega’s met heel uiteenlopende technische profielen die vooral goesting hebben om mee te sleutelen aan de trein van morgen”, duidt Geert Dierckx, woordvoerder van NMBS.

Cruciale rol

De Centrale Werkplaats in Mechelen werd opgericht in 1839 en is sindsdien van sociaal-economisch belang voor de stad. Met haar oppervlakte van 36 hectaren en een personeelsbestand van 1.360 medewerkers is het de grootste werkplaats van NMBS. De reizigerstreinen krijgen er onder meer een langetermijnonderhoud en worden er hersteld na bijvoorbeeld een ongeval. Het treinmateriaal wordt er ook gemoderniseerd.

Momenteel werken er zo’n 18.000 mensen bij NMBS, maar door de grote pensioneringsgolf wordt er nu volop aangeworven. Tegen eind 2017 gaat de Belgische spoorwegmaatschappij op zoek naar meer dan 1.500 nieuwe medewerkers in totaal. Een derde daarvan moet over een technisch profiel beschikken. Het gaat om het grootste aantal aanwervingen van de afgelopen jaren.