iru

Chauffeurs van drie regiobedrijven bekroond

De Internationale Wegvoervoerorganisatie IRU en de Belgische beroepsorganisatie Febetra hebben IRU-diploma's uitgereikt aan 32 beroepschauffeurs. De organisaties willen hiermee aantonen dat niet alle truckers cowboys zijn, maar dat er ook zeer degelijke en betrouwbare vrachtwagenbestuurders bestaan die hun job zeer ernstig nemen.

Beroepschauffeurs komen in aanmerking voor een IRU-diploma als ze voldoen aan een aantal voorwaarden. Ze dienen tenminste vijf jaar in dienst te zijn van dezelfde onderneming en hun beroep ononderbroken minstens 20 jaar uit te oefenen tot volledige voldoening van al hun werkgevers.

Ze dienen bovendien in hun hoedanigheid van nationaal of internationaal beroepschauffeur reeds een minimum van 1.000.000 km te hebben afgelegd, door hun schuld geen ernstig verkeersongeval te hebben veroorzaakt gedurende de laatste 20 jaar en geen ernstige inbreuken te hebben gepleegd op de verkeers-, douane- of administratieve voorschriften van hun land of van de landen die ze bezochten gedurende de laatste 5 jaar.

In de erelijst van 2016 staan drie chauffeurs van bedrijven uit de regio Mechelen-Lier. Dat zijn Wim Baston van Trafuco NV uit Schelle (Transporteur van het Jaar in 2015), Steven Torfs van Lean & Green bedrijf Vadesco Logistics uit Lier en Luc Van Oijstaeijen van Vervoer Van Dievel NV uit Mechelen. Van Dievel is trouwens nog op zoek naar extra truckers. Op 15 december houdt het bedrijf daarvoor in Depot 2 in Mechelen een Jobdag.