Chef – imitator Wim Vercammen krijgt kok Pavarotti op bezoek

[caption id="attachment_11521" align="alignleft" width="300"]Ugo Massaglia (links) en Wim Vercammen. Ugo Massaglia (links) en Wim Vercammen.[/caption]

Ugo Massaglia, vriend en kok van Pavarotti, brengt een bezoek aan de Heistse chef en muzikant Wim Vercammen. Die staat op donderdag 3 maart zelf als Pavarotti op het podium. "Maar eerst kook ik kreeft voor Ugo."

"Een klant van het restaurant (de Visgheer) zag me als Pavarotti-imitator, en liet me weten dat hij de kok van Pavarotti kent. Hij bracht ons in contact met elkaar en in januari was ik te gast bij Ugo in Turijn", vertelt Wim Vercammen. "Ugo Massaglia is een topchef en is bezeten door lekker eten. Hij werkt vanuit een groot chalet in de bergen, drie verdiepingen hoog met telkens een keuken, aan gerechten voor bedrijven. Ugo’s passie ligt volledig bij het eten, niet zozeer bij de muziek. In de dagen dat hij voor Pavarotti kookte, smokkelde hij bijvoorbeeld een witte truffel vanuit Italië naar New York, waar Pavarotti verbleef."

Op zijn beurt zal Wim nu voor Ugo koken. "Een kreeft, op woensdagavond. Ik hoop dat hij nog nooit kreeft at zoals ik ze bereid."

Wim is opgeleid als kok, maar zijn grootste passie is muziek. Hij bespeelt meerdere instrumenten maar beschikt bovenal over een unieke tenorstem. Koken en muziek gaan vaak samen in de Visgheer, zijn restaurant in Heist. "Luciano Pavarotti is een dankbare figuur om te imiteren", vervolgt Wim. "Zijn charisma, die stem… hij was een imponerend man. Bovendien moet ik iets doen dat in mijn lijn ligt. Koen Wauters imiteren, zou me gewoon niet lukken, laat staan geloofwaardig zijn."

Donderdag 3 maart deelt Wim het podium met Dirk Verstocken tijdens Cocker Meets Pavarotti, een show waarin een ode wordt gebracht aan leven en werk van Joe Cocker en Luciano Pavarotti. "We doen dat met eigen duet-bewerkingen van songs en aria's van deze twee iconen", zegt Wim. Ugo, kok van Pavarotti, is het project genegen en woont het concert bij. Vrijdagavond sluit Wim af met een Italiaanse avond in zijn restaurant, opnieuw in het gezelschap van Ugo. "Ik maak een kreeft à la caprese, gevolgd door pasta met coquilles en scampi. Als dessert volgt limoensorbet met limoncello."