Nieuws Mechelen Chef van Ambrosia Fijnkeuken maakt kans op topaward

Chef van Ambrosia Fijnkeuken maakt kans op topaward

Chef van Ambrosia Fijnkeuken maakt kans op topaward

De signature dish van Jelle de Roy.

De signature dish van Jelle de Roy.

Jelle de Roy, chef bij Ambrosia Fijnkeuken in Duffel, is één van de tien chefs uit de Benelux die kans maken op de prestigieuze titel van San Pellegrino Young Chef 2016. Hij zal deelnemen aan de regionale finale van de Benelux-zone die zal plaatsvinden op maandag 23 mei in Het Pomphuis (De Ark) in Antwerpen. Enkel de winnaar van deze finale gaat samen met de negentien winnaars van de andere regionale finales verspreid over de wereld naar de grote finale in Milaan in oktober.

Alle deelnemers aan de wedstrijd zijn niet ouder dan dertig en werken al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie in een restaurant. Bedoeling is de beste jonge chef ter wereld te bekronen.

De tien deelnemers aan de regionale finale van de Beneluxzone op 23 mei werden gekozen door ALMA , het belangrijkste internationale centrum voor training en opleiding op het gebied van de Italiaanse keuken ter wereld. Tijdens deze regionale finale maken de deelnemers hun signature dish. Voor Jelle de Roy van Ambrosia Fijnkeuken is dat Mangalicavarken van kop tot staart met artisjok, gele stekelzwam, wortel, peterseliewortel en tuinkruiden.

De jury beoordeelt het signatuurgerecht van de streekgenoten volgens de vijf gouden regels: ingrediënten, kunde, genie, schoonheid en boodschap. De Belgische juryleden (allen topchefs) zijn o.a. David Martin (La Paix*), Filip Claeys (De Jonkman **), Giovanni Bruno (Senzanome*) en Tim Boury (Restaurant Boury*).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.