chep

CHEP krijgt opnieuw gouden erkenning voor duurzame aanpak

MECHELEN - Duurzaamheid zit in CHEP’s DNA. En dat wordt keer op keer bevestigd. CHEP Europa, met een vestiging in Mechelen, is voor zijn duurzaamheidsprestaties opnieuw beloond met een gouden EcoVadis-erkenning. Dit maakt van CHEP, die met zijn share & reuse systeem bouwt aan een duurzame supply chain, de enige leverancier die deze topscore voor het vijfde jaar op rij behaalt. 

CHEP Europa behoort met deze gouden erkenning van EcoVadis tot de top 5% van leveranciers die wereldwijd het beste presteren op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf behaalde deze hoogste score in de quotering voor zijn milieubewuste ontwikkeling en prestaties op het gebied van milieu, arbeidspraktijken, eerlijke handelspraktijken en de supply chain.

60.000 bedrijven worden beoordeeld
Ecovadis, dat de erkenning geeft, beschikt over een samenwerkingsplatform waarmee bedrijven de prestaties van hun leveranciers op het gebied van duurzaamheid kunnen evalueren, gespreid over 198 sectoren en 155 landen. De methodologie van EcoVadis is gebaseerd op internationale normen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, waaronder het Global Reporting Initiative, het Global Compact van de Verenigde Naties en de norm ISO 26000. Het omvat 198 categorieën en beoordeelt 60.000 bedrijven.

Duurzaamste bedrijf ter wereld
CHEP maakt deel uit van Brambles, een bedrijf dat zich specialiseert in oplossingen voor de supply chain, waarbij ladingdragers, zoals pallets en containers, worden gedeeld en hergebruikt. Het systeem is vergelijkbaar met de deelfietssystemen in Europese steden.
Het bedrijf werd onlangs uitgeroepen tot het duurzaamste bedrijf ter wereld door het Dow Jones Barron’s Magazine. Deze erkenning is het resultaat van Brambles’ focus op het milieu door de circulaire economie op wereldwijde schaal te implementeren en er tegelijkertijd voor te zorgen dat zijn mensen centraal staan bij alles wat het bedrijf doet. Het bedrijf heeft ook het Global Compact van de VN ondertekend en duurzaamheidsdoelen voor 2020 opgesteld die gelijklopen met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's) van de Verenigde Naties.

 Sociaal verantwoord ondernemen

Geraint Thomas, CHEP Europe Sustainability Director is ontzettend trots op de nieuwe erkenning voor het werk op het gebied van sociaal verantwoord ondernemen. “Sociaal verantwoord ondernemen staat centraal bij alles wat we doen. Als pioniers van de circulaire economie is ons werk er altijd op gericht om afval en verspilling in de supply chain te voorkomen. Door het delen en opnieuw gebruiken van onze eindige hulpbronnen beschermen we onze bossen en reduceren we afval. Onze activiteiten hebben alleen al in het afgelopen jaar 1,3 megaton minder afval gegenereerd, de CO2-uitstoot met 2 miljoen ton verlaagd en 1,7 miljoen bomen bespaard. Daarnaast hebben we een uitgebreid vrijwilligersprogramma, waarbij onze medewerkers drie werkdagen per jaar vrijwilligerswerk kunnen doen. In 2019 kwam dit neer op 21.600 vrijwilligersuren.”