Chep viert 45-jarig bestaan in Benelux met nieuw en duurzaam hoofdkantoor in Mechelen

MECHELEN - In de Van Kerckhovenstraat, vlak bij het station van Mechelen, opende deze week het nieuwe hoofdkantoor van Chep. De leverancier van milieuvriendelijke palletten bestaat 45 jaar in de Benelux en viert die verjaardag met een gloednieuw en duurzaam kantoor. Er zullen zo’n zeventig mensen werken.

Chep is wereldwijd actief als leverancier van duurzame palletten. Het verdeelt zowel houten ladingdragers als palletten die gemaakt werden uit plastic. “Grote bedrijven zoals Unilever, Mondelez of Coca-Cola huren de palletten bij ons en verschepen er hun producten mee”, vertelt Patrick Van Daele, verantwoordelijke voor Nederland. “Zij laten aan ons weten waar de palletten naartoe gaan en wij zorgen ervoor dat een ander bedrijf ze opnieuw kan gebruiken. Zo gaan ze niet verloren.”

Het aansturen van de palletten en de coördinatie van het inspecteren en herstellen van de dragers gebeurt vanuit het hoofdkantoor voor de Benelux in Mechelen. Daar zijn ook verschillende andere diensten, zoals de personeels- en financiële dienst gevestigd. “Tot voor kort zaten we in Mechelen-Zuid, vlak bij Technopolis”, zegt Manu Veys, verantwoordelijke voor België en Luxemburg. “Maar we gingen op zoek naar een nieuw onderkomen. In de Van Kerckhovenstraat vonden we een plek die perfect aansluit bij onze visie.”

 

 

Bij Chep draait namelijk alles om duurzaamheid. “Dat willen we onder andere tonen met onze palletten, bijvoorbeeld door met plastic varianten te werken of het hout dat we gebruiken te compenseren door nieuwe bomen aan te planten”, zegt Van Daele. “Maar het moet ook terugkomen op de werkvloer. In dit nieuwe kantoor werd gewerkt met duurzamere materialen en is er overal ledverlichting. Zelfs de koffiemachines zijn zo duurzaam mogelijk. En we zitten nu ook veel dichter bij het station, wat het aantrekkelijker maakt om met het openbaar vervoer te komen.”

Ontmoetingsplek

In de Benelux werken zo’n 250 mensen voor Chep. Die staan in voor 23 miljoen bewegingen van palletten per jaar. Op het hoofdkantoor in Mechelen kunnen zeventig tot tachtig mensen werken. “Er wordt ook veel van thuis uit gewerkt”, zegt Veys. “Daarom werd het nieuwe kantoor anders ingericht. Het is veel meer een ontmoetingsplek dan een traditionele werkplek. We hebben geen vaste bureaus meer en we creëerden zelfs een loungehoek. Er is ook een ruime comfortabele vergaderruimte en zelfs een brainstormlokaal.”

 

Vanuit het nieuwe kantoor wil Chep ook de komende jaren blijven innoveren. “We vieren nu ons 45-jarig bestaan in de Benelux, maar we gaan uiteraard door”, klinkt het. “Zo zetten we erg in op digitalisatie. Verschillende van onze palletten kregen een chip. Op die manier kunnen we de stromen nog beter in beeld brengen en nieuwe inzichten verwerven. Die moeten ons in de toekomst helpen om nog efficiënter en duurzamer te kunnen werken.”