Chinese delegatie Willebroek

Chinese interesse in Willebroek

[caption id="attachment_24328" align="alignleft" width="205"] Li Gaoxing en Eddy Bevers.[/caption]

De internationale interesse in Willebroek blijft duren. Voor de tweede keer nam een Chinese provincie contact op met Willebroek voor een kennismakingsbezoek. Na Guilin was het nu de naburige provincie Jiangxi. De Chinese delegatie werd door burgemeester Eddy Bevers ontvangen in Kasteel Bel-Air.

De delegatie uit de stad Shangrao in de provincie Jiangxi was voornamelijk gespecialiseerd in constructie en immo. Hun prefectuur telt 7 miljoen mensen. "Toch staan ze qua logistiek, mobiliteit en logistieke netwerken zeer ver. Dat geeft een mooie match met de mogelijkheden in Willebroek. Ze zijn ook bijzonder trots op hun metronetwerk", zegt burgemeester Eddy Bevers.

De Chinese delegatie heeft zelf contact gezocht met Willebroek. Het was de tweede keer dat een Chinese provincie contact opnam met de gemeente. "In december 2016 ontvingen we op hun vraag ook al een delegatie van de stadsprefectuur Guilin in het zuiden van China. De naburige provincie Jiangxi wou nu hetzelfde programma volgen", zegt Roel Dockx, algemeen directeur van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen.

Promoten

Het gemeentebestuur van Willebroek gaf samen met Voka – Kamer van Koophandel Mechelen en Waterwegen en Zeekanaal een voorstelling over het investeringspotentieel in de regio. Daarbij waren ook enkele regionale ondernemers aanwezig. Delegatieleider Li Gaoxing van de Chinese stad Shangrao was vooral onder de indruk van het verhaal van Martine Hiel: "We nemen de informatie over de containerterminal TCT met veel interesse mee."

Van 14 tot 21 oktober gaat Willebroeks burgemeester Eddy Bevers mee op missie met Voka naar China om er het potentieel van Willebroek te promoten. Onder leiding van gouverneur Cathy Berx trekt het gezelschap naar de Chinese regio's Chongqing en Shenzhen. Er wordt onder meer een bezoek gebracht aan de grootste afvalverbrandingsinstallatie van de wereld. Die werd mede opgebouwd met unieke technologie van Keppel Seghers uit Willebroek.