Foto: AD Delhaize.

Christiane gaat na carrière van 50 jaar (!) bij Delhaize met tegenzin op pensioen

WILLEBROEK - Een carrière van vijftig jaar bij dezelfde werkgever, het komt maar zelden voor. Maar als je zou denken dat Christiane Biesemans (65) uitkijkt naar haar welverdiende rust, dan kom je bedrogen uit. Ze gaat binnenkort immers met veel tegenzin op pensioen.

Op 11 december 1972 startte Christiane haar loopbaan bij AD Delhaize in Willebroek. Toen heette de supermarkt nog Nopri en was ze in het centrum van Willebroek gevestigd. Christiane was toen amper 15 jaar. Hoewel ze een goede leerling was, moest ze, als tweede oudste van vijf kinderen, thuisblijven om voor een van haar zieke broertjes of zusjes te zorgen. Een jaar lang ging ze niet naar school. Daarna besloot ze om te gaan werken.

Christiane werd er meteen verantwoordelijk voor de afdelingen schoolspullen en non-food. Wanneer de winkel verhuisde naar de huidige locatie op de Dendermondsesteenweg krijgt ze nog meer verantwoordelijkheden. Volgens haar huidige werkgever Frederic Van Hoecke, die in 2016 de winkel overnam, kan ze haar creativiteit helemaal kwijt in de winkel. “Christiane maakt onze kaas-, charcuterie- en kreeftschotels. Echte pareltjes, die vaak zelfs hoger waren dan het niveau van een gespecialiseerde traiteur. Bovendien zorgt ze ook voor de decoratie in de winkel. De retailsector evolueerde enorm snel de afgelopen jaren, maar toch was Christiane altijd mee met alle nieuwigheden. Geen wonder dat haar collega’s haar op handen dragen.”

Christiane is naar eigen zeggen nog geen enkele dag tegen haar zin komen werken. Ze was dan ook teleurgesteld toen ze deze zomer de documenten voor haar pensioenaanvraag in de bus aantrof. Op 1 maart van volgend jaar is het zover. Dan gaat Christiane definitief met pensioen.

Felicitaties van het Koninklijk Paleis

Haar werkgever en collega’s organiseerden op zondag 11 december een groot verrassingsfeest voor Christiane in het Huis van de Vrije Tijd. Er waren meer dan honderd genodigden, er was een optreden van Maarten Cox en een toespraak van burgemeester Eddy Bevers (N-VA). Er waren zelfs felicitaties van het Koninklijk Paleis voor haar vijftigjarige loopbaan. Haar werkgever nam bovendien een clip op met een smeekbede om te blijven. Iets waar Christiane, als het ook maar enigszins kon, maar al te graag op in zou willen gaan.