Nieuws Mechelen CityDepot sluit partnership met Mechelse logistieke bedrijven

CityDepot sluit partnership met Mechelse logistieke bedrijven

Raf Lambrix, Vicky Vanmarcke, Veerle De Wael en Inneke Vos

CityDepot sluit partnership met Mechelse logistieke bedrijven

BORNEM – MECHELENStadsdistributeur CityDepot, ECOKoeriers, WerKans en CityHub ODTH hebben een strategisch partnership afgesloten in Mechelen. Ze bundelen de krachten om de logistiek in de stad nog efficiënter én duurzamer te laten verlopen en zo bij te dragen aan de leefbaarheid en verkeersveiligheid in de Mechelse binnenstad.

CityDepot heeft hun gekende concept reeds in zeven steden geïmplementeerd en zet nu voet op Mechelse bodem in de gebouwen van ODTH. Raf Lambrix, CEO CityDepot, wil met de samenwerking,  de nationale propositie van CityDepot combineren met de lokale verankering van ECOkoeriers. “ECOkoeriers en ODTH zijn gevestigde waarden in de regio Mechelen. Via ons open eco-systeem werken we bovendien samen met de lokale tewerkstellingspartner WerKans vanuit de magazijnen van ODTH. Zo bieden we onze klanten een totaaloplossing qua duurzame stadsdistributie.”

Hoe gaat het in zijn werk? Goederenstromen worden gebundeld in de hub aan de rand van de stad en van daaruit op de meest duurzame manier uitgeleverd in de Mechelse binnenstad. Leveringen gebeuren via de fietskoeriers van ECOkoeriers of via de modulaire groene vloot van CityDepot. Via WerKans krijgen werkzoekenden de kans hier logistieke ervaring op te doen en door te groeien naar de arbeidsmarkt.

Inneke Vos van CityHub/ECOkoeriers wil een servicegerichte, flexibele logistieke dienstverlening bieden op maat van de klant. “De samenwerking met CityDepot sluit hier perfect bij aan. Door deze verhoging in volume zullen we tevens meer tewerkstellingsplaatsen kunnen creëren voor werkzoekenden uit de regio die via WerKans worden begeleid naar een job in de logistiek.

Mechels schepen van Mobiliteit, Vicky Vanmarcke, vindt de samenwerking tussen de logistieke spelers de kers op de taart. “Mechelen zet al jaren in op duurzame stadslogistiek. Het doet ons dan ook veel plezier vast te stellen dat partijen zoals ECOkoeriers en CityDepot door deze samenwerking een belangrijke bijdrage leveren aan ons engagement om tegen 2030 zero-emissie stadsdistributie te realiseren.”

In een volgende stap willen alle partijen hun samenwerking nog verder intensifiëren. Daarvoor laten ze zich begeleiden door ConnAct vzw. Het gezamenlijke project draagt de werknaam ‘CityConnact’. ConnAct zal hen faciliteren om hun diensten optimaal op elkaar af te stemmen met als doel zowel op ecologisch als sociaal en economisch vlak een meerwaarde te realiseren op vlak van stadslogistiek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.